Ajax verbijstert Mourinho: 'Alsof het een Eredivisie-duel met Vitesse was'

Reacties

José Mourinho heeft zich woensdagavond kritisch uitgelaten over Ajax. De Amsterdammers grepen door een desastreuze tweede helft tegen Tottenham Hotspur naast een ticket voor de Champions League-finale en hebben dat volgens de Portugees aan zichzelf te danken.

Ajax verbijstert Mourinho: 'Alsof het een Eredivisie-duel met Vitesse was'

Mourinho was analyticus bij BeIN Sports en werd gevraagd of Ajax niet doorsloeg in het uitvoeren van zijn filosofie. 'Ajax verdient alle credits en bewondering voor hun filosofie. En natuurlijk geven we ze die credits', reageerde de momenteel werkloze manager. 'Maar voetbal is ook een gevecht. En in gevechten heb je een strategie nodig. Om speciale wedstrijden te winnen, moet je soms tegen die filosofie ingaan', aldus Mourinho.

'Ajax had zijn zwakheden in de tweede helft beter moeten maskeren, want iedereen kent hun zwakheden. Als je 2-0 voorstaat, is de basis: zorg dat je balans goed is. Dat weet iedereen. Dat begint ermee dat je defensie altijd in positie is en dat er altijd een bepaald aantal spelers altijd achter de bal staat. Maar ze bleven hangen in hun filosofie en speelden de tweede helft alsof ze tegen Vitesse speelden in de Eredivisie. Ze speelden alsof het de groepsfase was of zomaar een wedstrijd in de competitie', analyseerde de 56-jarige Portugees vol ongeloof.

'Tottenham veranderde dingen in de rust, ze speelden heel direct, dat deden ze erg goed. Ze hadden wat geluk, en hadden de voetbalgoden mee, maar ze dwongen dat geluk wel af', zei Mourinho, die Ajax twee jaar geleden met Manchester United versloeg in de Europa League-finale. 

Ajax op rapport: onvoldoende Dolberg, De Ligt en Ziyech uitblinkers
Eriksen: Ajax was voetballend veel beter, maar wij hebben iets meer mentaliteit
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.