Ajax trapt af met jubilaris Poulsen en ex-Milan-speler Bojan

Frank de Boer heeft zijn startopstelling voor het Champions League-bezoek aan AC Milan op drie plaatsen gewijzigd ten opzichte van de 4-0 zege op NAC Breda van afgelopen zaterdag. Christian Poulsen (foto) begint weer als controlerende middenvelder en speelt daardoor zijn honderdste Europese wedstrijd, Bojan Krkic keert tegen zijn oude club terug in de spits.

Ajax trapt af met jubilaris Poulsen en ex-Milan-speler Bojan

Poulsen moest de laatste weken genoegen nemen met een reserverol ten faveure van de als nummer 6 doorgebroken Daley Blind. Door de blessure van Nicolai Boilesen lag er echter een vacature op de linksbackpositie, die Blind in Milaan moet opvullen bij gebrek aan volwaardige alternatieven. Bovendien moet Poulsen de aanvallende intenties van Milan dwarsbomen. Stefano Denswil neemt centraal in de verdediging de plek over van de geschorste Joël Veltman.

Met de terugkeer van Bojan zag De Boer zijn onderbezetting voor de spitspositie verdwijnen. De 23-jarige Spanjaard viel tegen ADO Den Haag en NAC alweer in na twee maanden afwezigheid door een hamstringblessure en begint woensdagavond in San Siro, vorig seizoen nog zijn tijdelijke thuishaven, voor het eerst sinds zijn terugkeer weer in de basis.

Dat gaat ten koste van Danny Hoesen, die bij afwezigheid van de geblesseerden Siem de Jong en Kolbeinn Sigthórsson de afgelopen vier duels tot de vaste spits van de Amsterdammers uitgroeide. Twee weken geleden maakte Hoesen in de thuiswedstrijd tegen Barcelona (2-1) zelfs nog het tweede doelpunt, waardoor Ajax naar Milaan afreisde met kans op overwintering in de Champions League.

De volledige opstelling van Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Moisander, Denswil, Blind; Klaassen, Poulsen, Serero; Schöne, Bojan en Fischer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen