De Jong en Emanuelson vraagtekens voor duel met Ajax

Het is nog de vraag of Nigel de Jong woensdag kan spelen in het Champions League-duel met Ajax. De verdedigende middenvelder kampt met knieklachten. Ook de inzetbaarheid van Urby Emanuelson is onzeker.

De Jong en Emanuelson vraagtekens voor duel met Ajax

Dinsdagmiddag wordt onderzocht of De Jong en Emanuelson beschikbaar zijn voor het cruciale duel met hun voormalige werkgever. Emanuelson miste wegens blessureleed de training van dinsdag. 'Zijn voet is zo dik dat hij niet eens zijn schoen aan kan doen', aldus Milan-trainer Massimiliano Allegri over zijn linksback. 'Kevin Constant kan hem eventueel vervangen.'

Als de Nederlanders ontbreken, is dat een fikse tegenvaller voor AC Milan. Allegri zag de ziekenboeg net leeglopen. Sulley Muntari, Mattia De Sciglio, Stephan El Shaarawy en Phillipe Mexes keerden onlangs terug van blessures. Ignazio Abate, Robinho en Valter Birsa ontbreken sowieso tegen Ajax.

De Jong en Emanuelson zijn niet de enige twijfelgevallen aan Milanese zijde. Ook achter de naam Alessandro Matri staat een vraagteken, omdat hij de laatste dagen werd geplaagd door griep. 'We evalueren zijn situatie zo snel mogelijk. Ik hoop dat hij morgen beschikbaar is', vertelde Allegri.

De Italiaan is er, door het recente blessurenieuws, nog niet uit hoe hij zijn elftal zal wegzetten tegen Ajax. 'We hebben veel afwezigen, dus over de formatie beslis ik pas morgen.' Tegenstander Ajax moet het in Milaan stellen zonder Siem de Jong, Nicolai Boilesen en Lerin Duarte.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen