Ajax stuit op Liverpool, Napoli en Rangers in Champions League

Reacties

Ajax is donderdagavond tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League gekoppeld aan Liverpool en Napoli. Ook Rangers FC kwam uit de koker rollen als tegenstander in Groep A.

Ajax stuit op Liverpool, Napoli en Rangers in Champions League
© Pro Shots

Ajax wist door de Champions League-winst van Real Madrid al sinds eind mei dat het een beschermde status zou hebben tijdens de loting in Istanbul. Als kampioen van Nederland voegde het zich bij de andere vijf landskampioenen en de winnaar van de Champions League en de Europa League.

De Amsterdammers konden desondanks nog genoeg sterke tegenstanders treffen. Nadat Ajax als eerste uit de koker kwam rollen, werd het net als in het seizoen 2020/21 aan Liverpool gekoppeld. De ploeg van manager Jürgen Klopp was vorig seizoen nog verliezend finalist in de Champions League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In Pot 3 zaten ook nog enkele zware tegenstanders, zoals Internazionale. Het werd Napoli. Bij de nummer drie van de Serie A staat met Stanislav Lobotka een ex-Ajacied onder contract. Tot slot is het Rangers van Giovanni van Bronckhorst de tegenstander. Het schakelde in de play-offs nog PSV uit.

De groepsfase van de Champions League begint op 6 en 7 september en wordt in razend tempo voltooid vanwege het WK in Qatar dat op 20 november start. De laatste speelronde staat al op het programma op 1 en 2 november, normaal gesproken is de poulefase van het miljardenbal pas ten einde in december.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.