Ajax sluit trainingskamp in Qatar af met uitstekende zege

Ajax heeft zaterdag in Qatar een ruime overwinning geboekt op Club Brugge: 3-1. De Amsterdammers waren met name in de eerste helft veel sterker dan de Belgen.

Afgelopen week won Ajax met een piepjonge ploeg van KAS Eupen, zaterdag koos Erik ten Hag voor een basisopstelling met een stuk meer ervaring. Met Lassina Traoré stond er wel een jonge spits voorin en de Afrikaan had bijna een vroege treffer te pakken, maar hij ging net onder de bal door. In de dertiende minuut was het alsnog raak.

Quincy Promes, terug in de basis na zijn onderbeenblessure, speelde Noussair Mazraoui vrij. Die nam het doel onder vuur en zag zijn schot via Odilon Kossounou binnenrollen: 1-0. Twee minuten later verdubbelde Hakim Ziyech de score. Hij zette de aanval zelf op en kreeg de bal uiteindelijk terug van Traoré, om hem vervolgens hard in de bovenhoek te pegelen: 2-0.

In de beginfase van de tweede helft pikte ook Promes zijn doelpuntje mee. Hij was het eindstation van een prachtige aanval. Ziyech veroverde de bal, combineerde met Traoré en bediende Promes met een fraai hakje. De Oranje-international schoot de bal vervolgens onberispelijk binnen: 3-0. Ajax kreeg daarna nog kansen op meer, maar Ten Hag begon ook te wisselen.

Brugge kwam langzaamaan steeds beter in de wedstrijd en kreeg ook een aantal prima mogelijkheden, maar telkens stond Andre Onana in de weg. Zeven minuten voor tijd moest de Kameroener dan eindelijk capituleren. Thomas Van den Keybus tikte de bal van dichtbij binnen na breedleggen van Loïs Openda: 3-1. Bij Ajax stonden toen al veel jonkies op het veld: Naci Ünüvar, Kenneth Taylor, Jurriën Timber en Juan Castillo waren in de ploeg gekomen.

Ünüvar was in de slotfase nog dicht bij zijn eerste doelpunt voor Ajax 1, maar zijn schot ging via een Belgisch been tegen de paal. Zo bleef het bij 3-1 in Qatar. Zondag reist Ajax terug naar Nederland, waar de ploeg van Ten Hag de Eredivisie komende week hervat met een thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam.