Ajax sluit seizoen af met een gelijkspel in Bandung

Ajax heeft de oefentrip door Indonesië afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen Persib Bandung. De Amsterdammers waren zondag tijdens de eerste oefenwedstrijd nog met 3-0 te sterk voor Persija Jakarta.

In Bandung opende Stefano Denswil na ruim een kwartier de score uit de hoekschop van Lerin Duarte, terwijl Konate uit een snelle aanval van de thuisploeg vlak voor de rust de stand gelijk trok. Die treffer bleek direct de laatste van de avond.

In de Indonesische stad kon trainer Frank de Boer tijdens de laatste wedstrijd van dit seizoen geen beroep doen op Joël Veltman, Daley Blind en Jasper Cillessen. Dit trio is opgenomen in de voorlopige selectie van Oranje voor het WK.

De Boer ruimde mede daardoor basisplaatsen in voor enkele talentvolle spelers (uit de eigen opleiding). Zo maakten onder anderen doelman Micky van der Hart, verdediger Kenny Tete, middenvelder Riechedly Bazoer en aanvaller Sheraldo Becker minuten tegen de Indonesische club.

Voor de Amsterdammers speelde Christian Poulsen (foto) zijn laatste wedstrijd. De Deense middenvelder kwam in de zomer van 2012 transfervrij over van het Franse Évian TG. Sindsdien droeg hij 54 competitieduels het shirt van Ajax. Daarvoor speelde Poulsen bij onder meer Juventus, Liverpool en Schalke 04. Waar de toekomst van de 34-jarige Poulsen ligt is nog onduidelijk.