Ajax rondt terugkeer Julian Rijkhoff af

Reacties

Julian Rijkhoff keert terug bij Ajax. De Amsterdammers hebben een akkoord bereikt met Borussia Dortmund over de transfer van de negentienjarige spits. Rijkhoff was er zelf ook al uit met Ajax en keert zo terug bij de club die hem grootbracht.

Ajax rondt terugkeer Julian Rijkhoff af
© Pro Shots

Begin december bracht VI al naar buiten dat Ajax overwoog om Rijkhoff terug te halen. De jonge spits zat in een lastige situatie bij Dortmund en wilde graag terug naar Amsterdam. Rijkhoff bereikte ook een persoonlijk akkoord met Ajax over een contract tot medio 2028.

Ajax was er in hoofdlijnen met Dortmund uit over een transfersom van ongeveer anderhalf miljoen euro vast, exclusief bonussen en een doorverkooppercentage, maar moest wachten op groen licht van de raad van commissarissen, die eerst iemand wilden laten vertrekken. Ook dat is nu gelukt: Anass Salah-Eddine is op weg naar FC Twente.

Ajax verwacht dat Rijkhoff bij Jong Ajax grote stappen in zijn ontwikkeling kan gaan zetten en in de zomer mogelijk de stap naar het eerste elftal maakt. De club houdt er rekening mee dat er stevige biedingen op Brian Brobbey zullen komen, de transfer van Rijkhoff is er dus ook een met het oog op de toekomst.

Rijkhoff tekent zo dus bij de club, waar hij van zijn zevende tot zijn zestiende in de jeugdopleiding speelde. In januari 2021 besloot hij geen nieuw contract te tekenen in Amsterdam, maar de stap naar Dortmund te maken. Drie jaar later keert hij dus terug.

Lees op VI PRO over de specifieke kwaliteiten van Julian Rijkhoff en over alle achtergronden bij zijn transfer:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.