Ajax onderzoekt mogelijkheden terughalen Rijkhoff

Reacties

Ajax onderzoekt de mogelijkheden om Julian Rijkhoff (18) in januari terug te halen naar Amsterdam. De spits maakte een kleine drie jaar geleden de overstap naar Borussia Dortmund.

Ajax onderzoekt mogelijkheden terughalen Rijkhoff
© Pro Shots

Een mogelijke terugkeer naar Ajax speelde afgelopen zomer ook al, maar zover kwam het toen niet. De club is Rijkhoff niet uit het oog verloren en onderzoekt die optie nu wederom. Rijkhoff ligt in Dortmund nog vast tot de zomer van 2026. Of hij daadwerkelijk terugkeert bij Ajax, is niet zeker. De club onderzoekt meerdere opties.

Rijkhoff stond destijds te boek als groot talent, maar wist het met de club niet eens te worden over een langer verblijf en koos vervolgens voor Borussia Dortmund. Bij Dortmund Onder-19 kroonde Rijkhoff zich twee seizoenen achter elkaar tot topscorer en ook maakte hij in de UEFA Youth League veel indruk. De stap naar de Onder-23 pakte minder goed uit.

Het contract van Rijkhoff loopt nog tot 2026, dus zal Ajax een transfersom moeten betalen. Dat scenario diende zich in Amsterdam al eerder aan: Brian Brobbey liet een nieuw contract bij Ajax links liggen, koos voor RB Leipzig, om vervolgens voor ongeveer zestien miljoen euro weer de omgekeerde weg te bewandelen. Het eventueel terughalen van Rijkhoff zal voor Ajax echter een minder grote kostenpost zijn.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.