Ajax-opponent Nice krijgt pak slaag van Slavia Praag

Na drie overwinningen is Olympique Nice zondag tegen de eerste nederlaag van de voorbereiding aangelopen. De aankomende tegenstander van Ajax in de derde voorronde van de Champions League ging hard onderuit tegen Slavia Praag: 1-4.

Hoewel trainer Lucien Favre (foto) zijn ploeg niet in de sterkst mogelijke formatie liet aantreden tegen de kampioen van Tsjechië, spelers als Dante en Mario Balotelli ontbraken, zal de fikse nederlaag de nummer drie van Frankrijk toch enige zorgen baren. Na de openingstreffer van de negentienjarige Olivier Boscagli uit een vrije trap van Jean Michaël Seri, stelde Slavia na rust resoluut orde op zaken in de eigen Eden Arena.

Tsjechisch international Milan Skoda maakte er met doelpunten in de 48ste en de 50ste minuut 2-1 van, voordat de Nederlandse spits Mick van Buren (ex-Feyenoord en- Excelsior) het in de 69ste en de 78ste minuut nog eens dunnetjes overdeed. Nice gaf daardoor geen vervolg aan de oefenzeges op Nyon, Servette FC en AA Gent. Donderdag is Borussia Mönchengladbach de laatste sparringpartner, op 26 juli komt Ajax naar Nice.