Ajax-opponent Besiktas knokt zich op spectaculaire wijze naar zege

Besiktas blijft na een knappe inhaalrace tegen Antalyaspor aan de leiding in de Turkse Süper Lig. De ploeg van trainer Sergen Yalçin kwam verrassend met 2-0 achter in Antalya, maar knokte zich in de tweede helft naar een 2-3 overwinning.

Antalyaspor
Antalyaspor
2 - 3
Beşiktaş
Beşiktaş

Besiktas beleefde woensdag een teleurstellende start in de groepsfase van de Champions League met een thuisnederlaag tegen Borussia Dortmund (1-2). De regerend kampioen van Turkije, over tien dagen de tegenstander van Ajax in de Johan Cruijff Arena, hoopte de kater tegen Antalyaspor weg te spoelen, maar voor rust gebeurde het tegenovergestelde.

De Amerikaan Haji Wright en Veysel Sari hielpen de thuisploeg, zestiende in de Süper Lig, aan een 2-0 voorsprong. Nadat al vroeg in de wedstrijd Miralem Pjanic binnen de lijnen kwam, besloot Yalçin in de rust ook Rachid Ghezzal en Cyle Larin binnen de lijnen te brengen. De wissels pakten goed uit voor de bezoekers uit Istanbul.

Larin verzorgde de assist bij de aansluitingstreffer van Ridvan Yilmaz, die net als Pjanic voor rust inviel. Na ruim een uur spelen hielp spits Michi Batshuayi Besiktas op 2-2, waarna Ghezzal in de slotfase de comeback voor de bezoekers compleet maakte: 2-3. Bij Antalyaspor bleef Sherel Floranus het hele duel op de bank. Besiktas komt door de benauwde zege op dertien punten na vijf duels, net als Trabzonspor.