Ajax op Rapport: assistkoning Antony de uitblinker in Dortmund

Reacties

Ajax heeft woensdagavond zijn ticket voor de tweede ronde van de Champions League gepakt door Borussia Dortmund ook in Duitsland te verslaan. Makkelijk ging dat in eerste instantie niet, het middenveld van Ajax is relatief laag beoordeeld. Antony was de uitblinker aan Ajax-zijde.

Ajax op Rapport: assistkoning Antony de uitblinker in Dortmund
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
1 - 3
Ajax
Ajax

De Braziliaanse rechtsbuiten was bij elk Ajax-doelpunt betrokken. De o zo belangrijke 1-1 van Dusan Tadic kwam tot stand uit een voorzet van Antony. Hij slingerde de bal voor, waarna Borussia Dortmund-verdediger Marin Pongracic de bal per ongeluk verlengde. Tadic kon vervolgens binnenwerken bij de tweede paal.

Bij de 1-2 en 1-3 zat er niemand tussen de bal van Antony en de maker van het doelpunt. Sébastien Haller kopte knap raak uit een voorzet van de rechtsbuiten en in de slotfase was het Davy Klaassen die voor extra feestvreugde zorgde op aangeven van Antony. In totaal staat de creatieveling op vijf assists in de Champions League, geen enkele andere speler kwam tot die aantallen.

Dat het lang niet altijd even goed liep tegen het tiental van Borussia Dortmund, blijkt uit de cijfers van het middenveld. Edson Álvarez, Ryan Gravenberch en Steven Berghuis moeten het doen met een krappe voldoende. De ingevallen Klaassen steekt daar bovenuit.

SPELERSBEOORDELINGEN BORUSSIA DORTMUND - Ajax:

Speler Beoordeling
Remko Pasveer 7,0
Noussair Mazraoui 7,0
Jurriën Timber 6,5
Lisandro Martínez 6,0
Daley Blind 6,5
Edson Álvarez 5,5
(46. Davy Klaassen) 6,5
Ryan Gravenberch 6,0
Steven Berghuis 5,5
(67. Mohammed Kudus) -
Antony 7,5
Sébastien Haller 6,5
Dusan Tadic 6,5
Trainer: Erik ten Hag 7,5
Bekijk hier al onze video's
Meer Antony
Meer over Antony
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.