Ajax met Dolberg in de spits, Neres op de tribune

Reacties

Ajax-trainer Marcel Keizer heeft in de cruciale Europese uitwedstrijd tegen Rosenborg BK (aftrap 20.45 uur) gekozen voor Kasper Dolberg als spits. De Deen krijgt weer de voorkeur boven Klaas-Jan Huntelaar, die zondag in het Eredivisie-duel met FC Groningen (3-1 winst) nog startte.

Ajax met Dolberg in de spits, Neres op de tribune

Huntelaar kreeg zondag zijn eerste basisplaats sinds zijn terugkeer bij Ajax en betaalde het vertrouwen uit via het maken van de openingstreffer. In Trondheim is het woord echter in eerste instantie aan Dolberg. 

Tegen Rosenborg moet Ajax zeker eenmaal scoren. Vorige week in Amsterdam verrasten de Noren met een 0-1 overwinning. Ten opzichte van dat duel is David Neres zijn basisplaats kwijt. Hij wordt op rechts vervangen door Justin Kluivert. Neres zit zelfs op de tribune. Amin Younes speelde vorige week ook, maar miste vanwege ziekte de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. In Noorwegen staat de Duitse linksbuiten aan de aftrap.

Op het middenveld keert Lasse Schöne terug in de basisopstelling, hij staat naast Hakim Ziyech en Donny van de Beek. Achterin wijzigt Keizer zijn opstelling niet. Dit betekent dat Matthijs de Ligt en Nick Viergever het centrum vormen, terwijl Joël Veltman en Mitchell Dijks de backs zijn.

Rosenborg kan einde maken aan Europese superreeks Ajax.
Ajax klopt FC Groningen in generale.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.