Rosenborg voorzichtig na winst op Ajax: 'We zijn er echt nog niet'

Reacties

Bij Rosenborg kan men de groepsfase van de Europa League ruiken na de 0-1 overwinning op Ajax in Amsterdam, maar de Noren beseffen dat het nog lang niet gespeeld is in de laatste voorronde van de Europese competitie.

Rosenborg voorzichtig na winst op Ajax: 'We zijn er echt nog niet'

Trainer Kare Ingebrigtsen heeft op de afsluitende persconferentie lovende woorden over voor zijn ploeg. 'We verdienden een doelpunt omdat we durfden te voetballen. We creëerden kansen tegen Ajax, als er één ploeg was die het verdiende om te scoren, dan waren wij dat wel', is de eindverantwoordelijke bij Rosenborg tevreden.

Ajax speelde tegen Rosenborg pas de vierde officiële wedstrijd van het seizoen, terwijl de Scandinaviërs al in de twintigste speelronde van de competitie staan. Ingebrigtsen gokte dan ook op een conditioneel overwicht. 'We probeerden in de openingsfase de boel dicht te houden achterin. De eerste twintig minuten zijn erg belangrijk in een wedstrijd. Na een uur hoopten we dat we meer energie hadden dan Ajax.'

Voorafgaande aan de wedstrijd was de blik vooral gericht op topspits Nicklas Bendtner. De Deen kwam er, behoudens één grote kans die door Joël Veltman van de lijn werd gehaald, niet aan te pas. 'Deze overwinning voelt goed, maar het belangrijkste is dat we kunnen bouwen op dit resultaat. We speelden goed', stelt Bendtner in het Noorse Dagbladet.

Returnwedstrijd
Op 24 augustus moet Ajax winnen in Noorwegen om de groepsfase van de Europa League te halen. Trainer Ingebrigtsen weet dat de bal nu bij de Amsterdammers ligt. 'Zij moeten nu scoren, dat is duidelijk. We moeten ons voorbereiden en zelf proberen voor een doelpunt te gaan. Ze hebben een heel goed team en kunnen op elk moment en vanuit elke positie tot scoren komen, dus we zijn er echt nog niet.'

Schöne wordt moedeloos van Ajax: 'Over hele linie niet goed genoeg'
VI-verslaggever Simon Zwartkruis: 'Ajax dreigt hoge prijs te betalen voor chaotische transferzomer'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.