Ajax hofleverancier Elftal van de Week na weekend vol aanvallende weelde

Reacties

Ajax is met drie spelers de hofleverancier van VI's Elftal van de Week. Dat trekt door alle uitblinkers voorin extreem aanvallend ten strijde.

Ajax hofleverancier Elftal van de Week na weekend vol aanvallende weelde
© Pro Shots

Zo waren er voor de aanvallende posities in totaal acht spelers die een 8 kregen als beoordeling. Het zorgt ervoor dat Myron Boadu en Jesper Karlsson buiten de boot vallen. Boadu, twee keer trefzeker voor AZ tegen VVV-Venlo, moet voorrang verlenen aan Sébastien Haller (Ajax) en Danzell Gravenberch (Sparta). Karlsson kan op zijn beurt niet op tegen Dusan Tadic, goed voor drie assists.

Aan de rechterkant was de weelde eveneens groot. Daar had ook heel goed Lennerd Daneels, met een goal en een assist de uitblinker voor RKC Waalwijk tegen Heracles Almelo (3-0), kunnen staan. De keuze viel echter op Hakon Evjen, die AZ bij afwezigheid van de zieke Calvin Stengs de weg wees in Venlo door zelf eerst de 1-2 te maken en vervolgens de 1-3 van Boadu in te leiden.

Op het middenveld was de schifting eenvoudiger te maken. Daar is uiteraard plek voor Sander van de Streek, met twee goals en een assist tegen Willem II goed voor een 8 en daarmee ook VI's Speler van de Week. Van de Streek krijgt gezelschap van ploeggenoot Bart Ramselaar, die eveneens een 8 kreeg voor zijn optreden in Tilburg, en FC Emmen-uitblinker Jari Vlak (ook een 8).

Achterin moeten Daley Blind, Timo Letschert, Mickaël Tirpan en Remko Pasveer (allen een 7,5) de boel dichthouden. Blind was als gelegenheidslinksback bij Ajax de beste speler van deze speelronde op die positie, Letschert onderscheidde zich met een assist bij AZ en Fortuna-uitblinker Tirpan troefde Hidde ter Avest (Utrecht) af. Pasveer liet zich ondanks drie tegengoals gelden voor Vitesse.

Elftal van de Week - speelronde 23

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.