Speler van de Week: Van de Streek en Utrecht willen meer na recordzege

Reacties

Sinds FC Utrecht begint te draaien, is ook Sander van de Streek flink op schot in de Eredivisie. Vrijdag had de aanvallende middenvelder annex aanvaller een groot aandeel in de afstraffing van Willem II (0-6). De uitblinker op de recordavond van het tot voor kort zo moeizaam scorende Utrecht is VI's Speler van de Week met een 8.

Speler van de Week: Van de Streek en Utrecht willen meer na recordzege
© Pro Shots
Willem II
Willem II
0 - 6
FC Utrecht
FC Utrecht

Natuurlijk viel er een hoop aan te merken op de tegenstand in Tilburg, maar Van de Streek maakte daar ook vakkundig gebruik van. Eerst was hij na drie minuten de aangever bij de 0-1 van Hidde ter Avest en vervolgens sloeg hij binnen de eerste twintig minuten zelf twee keer toe. Zijn totaal aantal Eredivisie-goals in 2021 staat daardoor al op vijf, terwijl hij met negen goals in alle competities ook de clubtopscorer is van Utrecht, met één goal meer dan Mimoun Mahi.

Als het aan Van de Streek had gelegen, had hij vrijdag nog wat extra afstand genomen van Mahi. 'Het liep perfect, alleen vond ik dat we meer hadden moeten scoren. Ik had voor rust graag al een hattrick gemaakt, daar baal ik nog wel van', zei hij vrijdag na afloop bij ESPN. Willem II wist zich geen raad met de 27-jarige schaduwspits. 'Dit wil je het liefst elke week natuurlijk. Het voelde vandaag zo goed met Gyrano Kerk voor me. De samenwerking verliep perfect.'

Ook de laatste weken was Van de Streek al op schot voor Utrecht, met de openingsgoals tegen Heracles Almelo (2-0), AZ (0-1) en PEC Zwolle (3-3). Daarnaast bereidde hij de winnende treffer van Othman Boussaid tegen Sparta Rotterdam voor (1-0). Zo had hij een belangrijk aandeel in de opmars van Utrecht in de Eredivisie, dat zestien punten pakte in zijn laatste zes duels. Daardoor verruilde de ploeg van René Hake de tiende voor de zevende plaats en is er van alles mogelijk.

En met wedstrijden tegen FC Emmen, RKC Waalwijk, Vitesse, Fortuna Sittard en ADO Den Haag in aantocht is er geen reden om te denken dat de opmars van Utrecht hier stopt. Ze willen meer in de Domstad, stelde ook Van de Streek. 'Wij moeten onszelf de druk opleggen om dit te laten zien. Want wij horen niet op de zevende plek, vinden wij. Ik ben blij dat het nu wel de goede kant op valt. We stralen nu plezier uit op het veld. En lekker voetbal. Dat hoort Utrecht te zijn.'

topvijf

Van de Streek, goed voor twee goals en een assist, was niet de enige speler met een 8 in speelronde 23 van de Eredivisie. De hele topvijf wordt ermee gevuld. Zo was Sébastien Haller met dat cijfer man van de wedstrijd bij Ajax tegen Sparta Rotterdam (4-2), waar Danzell Gravenberch met zijn twee goals eveneens een plek op het podium bemachtigde. Dusan Tadic, goed voor drie assists tegen Sparta, en AZ-uitblinker Håkon Evjen completeren de topvijf.

Speler Club Cijfer
1. Sander van de Streek FC Utrecht 8
2. Sébastien Haller Ajax 8
3. Danzell Gravenberch Sparta 8
4. Dusan Tadic Ajax 8
5. Håkon Evjen AZ 8

algemeen klassement

In het algemeen klassement slonk de voorsprong van koploper Riechedly Bazoer op nummer twee Davy Klaassen. Bazoer kreeg een 5,5 voor zijn optreden namens Vitesse in de topper tegen PSV, waardoor zijn gemiddelde daalde van 6,88 naar 6,81. Dusan Tadic klom van de vijfde naar de derde plaats. PSV-aanvaller Donyell Malen, met een goal en een assist als invaller belangrijk tegen Vitesse, steeg eveneens: van de zestiende naar de twaalfde plaats.

Speler Club Gemiddelde
1. Riechedly Bazoer Vitesse 6,81
2. Davy Klaassen Ajax 6,70
3. Dusan Tadic Ajax 6,63
4. Owen Wijndal AZ 6,62
5. Philipp Max PSV 6,60
6. Antony Ajax 6,57
7. Daley Blind Ajax 6,56
8. Andre Onana Ajax 6,53
9. Ko Itakura FC Groningen 6,52
10. Perr Schuurs Ajax 6,51
= Teun Koopmeiners AZ 6,51
12. Donyell Malen PSV 6,49
13. Ryan Gravenberch Ajax 6,48
14. Nicolás Tagliafico Ajax 6,47
15. Olivier Boscagli PSV 6,45
16. Denzel Dumfries PSV 6,39
17. Ibrahim Sangaré PSV 6,37
18. Tyronne Ebuehi FC Twente 6,36
= Abdou Harroui Sparta Rotterdam 6,36
20. Remko Pasveer Vitesse 6,35
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.