Fortuna Sittard heeft zijn droom van een Europees ticket nieuw leven ingeblazen. ADO Den Haag was zaterdagavond machteloos in Limburg.

Fortuna Sittard
2 - 0
ADO Den Haag

Nasser El Khayati maakte zaterdag als basiskracht zijn rentree bij ADO Den Haag. De aanvallende middenvelder was na zijn avontuur in het Midden-Oosten teruggekeerd in de Hofstad om te helpen de Haagse degradatiezorgen het hoofd te bieden. Zijn verleden bood een goed voorgevoel.

El Khayati was in augustus 2018 immers de laatste speler van ADO geweest die tegen Fortuna Sittard had gescoord. Met twee treffers had hij toen een grote bijdrage geleverd aan de 3-1 zege. De hernieuwde kennismaking was geen onverdeeld succes. In de vierde minuut had El Khayati nog wel Michiel Kramer in stelling gebracht, maar gaandeweg de wedstrijd kon de middenvelder ADO niet inspireren tot veel aanvalsdrang of dreiging.

ADO had juist extra daadkracht nodig voor een positief resultaat. Fortuna Sittard had namelijk halverwege de eerste helft met enig fortuin een voorsprong genomen. Doelman Martin Fraisl was kansloos op de inzet van Lisandro Semedo, wiens schot van richting was veranderd.

Na ruim zeventig minuten was het gedaan voor El Khayati. Vanaf de kant zag hij hoe Sebastian Polter in de 79ste minuut met een intikker de wedstrijd in het voordeel van Fortuna beslechtte. De middenvelder keerde zodoende met een kater huiswaarts in de wetenschap dat hij nog steeds de laatste speler van ADO is die tegen Fortuna heeft gescoord.

Voor ADO Den Haag zijn door de nederlaag de zorgen onverminderd groot. Woensdag wacht de ploeg van Ruud Brood een cruciaal duel met directe concurrent Willem II. Voor Fortuna Sittard liggen de kaarten dankzij de zege heel anders. De Limburgers hebben namelijk zicht op kwalificatie voor de play-offs om een Europees ticket. Die droom blijft bestaan, net als de nachtmerrie van ADO.