Nieuwe martelgang Petrovic en Willem II: grootste uitzege ooit voor FC Utrecht

Reacties

FC Utrecht heeft de grootste Eredivisie-zege in de clubgeschiedenis geëvenaard én de grootste uitzege ooit geboekt. Willem II kreeg opnieuw een stevige draai om de oren.

Nieuwe martelgang Petrovic en Willem II: grootste uitzege ooit voor FC Utrecht
© Pro Shots
Willem II
Willem II
0 - 6
FC Utrecht
FC Utrecht

'Wij roepen dat we moeten overleven, dan moeten we dat ook laten zien. Niet alleen praatjes, ook op het veld.' Willem II-coach Zeljko Petrovic was duidelijk geweest over waar het volgens hem aan had geschort tegen Feyenoord; concentratie en scherpte. Vijf dagen later kookte de trainer van binnen van woede over het apathische optreden van zijn ploeg in de eerste helft.

Want tegen FC Utrecht speelde Willem II al een verloren wedstrijd voordat die goed en wel was begonnen. In de derde minuut opende Hidde ter Avest na een combinatie met Sander van de Streek de score. In de elfde minuut was het de aangever van de 0-1 die voor de 0-2 tekende. Na een voorzet van Adam Maher tikte hij van dichtbij binnen. En in de negentiende minuut was het andermaal Van de Streek die de trekker overhaalde.

De bliksemstart was goed voor een clubrecord voor FC Utrecht, dat in de Eredivisie-historie nimmer in een uitwedstrijd zo snel zo'n comfortabele marge had gehad. De ploeg van trainer René Hake nam koud begonnen aan de tweede helft ook het laatste restje hoop bij Willem II weg.

Van de Streek stuurde Ter Avest weg, die met zijn voorzet de bal bij de tweede paal neerlegde bij Bart Ramselaar; 0-4. Daarmee was het pleit helemaal beslecht in Tilburg, waar FC Utrecht het leed van De Tricolores vergrootte. Op aangeven van invaller Mimoun Mahi prikte Gyrano Kerk de 0-5 binnen. De andere verse kracht Mark van der Maarel tekende in de slotfase voor het sluitstuk.

Voor Willem II betekende de pijnlijke avond dat het onverminderd in de gevarenzone staat. De entree van Petrovic als vervanger van Adrie Koster heeft geleid tot één zege (2-0 tegen FC Emmen) en twee zware nederlagen, nadat vorige week al met 5-0 werd verloren van Feyenoord. FC Utrecht is door de grootste uitzege ooit naar de zevende plaats geklommen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
RKC Waalwijk
34
7
9
18
33-55
-22
30
16
FC Emmen
34
7
9
18
40-68
-28
30
17
VVV-Venlo
34
6
5
23
43-91
-48
23
18
ADO Den Haag
34
4
10
20
29-76
-47
22
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Willem II Nederland

FC Utrecht Nederland

FC Utrecht Nederland

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Willem II
Meer over Willem II
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.