Ajax getroffen door blessuregolfje

Ajax is niet ongeschonden uit de voorbije interlandronde gekomen. Rafael van der Vaart, Tomas Galásek en Rosales liepen averij op. Het drietal zal zaterdagavond tegen SC Heerenveen dan ook ontbreken op het appèl.

Ajax getroffen door blessuregolfje

Van der Vaart en Rosales kampen met blessures aan hun bovenbeen, terwijl Galásek in de Arena terugkeerde met rugklachten. Ook Maarten Stekelenburg is er tegen de Friezen nog steeds niet bij. Bogdan Lobont keept nog minimaal twee duels in Ajax 1.

Ronald Koeman had vrijdag echter ook goed nieuws te melden. Zo is zowel Hatem Trabelsi als John O'Brien dit weekeinde weer inzetbaar. De Amerikaan is terug van langdurig blessureleed, terwijl de Tunesiër een half jaar uit de running was in verband met een conflict met Ajax. Hij is nu ook conditioneel weer op peil.

Trabelsi begin vrijwel zeker in de basis tegen Heerenveen, evenals trouwens Daniël de Ridder. De rechteraanvaller heeft zowel op de training als bij Jong Oranje laten zien over een goede vorm te beschikken. Bovendien kampt Tom De Mul met een kleine terugval.

Bekijk hier al onze video's