Ajax geeft update over situatie Blind

Reacties

Ajax heeft woensdag een update gegeven over Daley Blind. De dertigjarige verdediger ging dinsdag in een oefenwedstrijd tegen Hertha BSC naar de grond en werd direct gewisseld. Later bleek dat zijn ICD, de onderhuidse defibrillator die zijn hartritme bij stoornissen moet herstellen, was afgegaan. Blind voelt zich naar omstandigheden goed, melden de Amsterdammers.

Ajax geeft update over situatie Blind
© Pro Shots

'Daley Blind viel tijdens Ajax - Hertha BSC uit. Hij voelt zich naar omstandigheden goed en was vanochtend op Sportcomplex de Toekomst. Hij wordt nader onderzocht en wacht de uitslagen van deze onderzoeken af voordat hij de training weer hervat', meldt Ajax in een korte update.

Trainer Erik ten Hag zei na de wedstrijd al dat Blind zich weer goed voelde. 'Zijn ICD ging af', aldus Ten Hag tegenover Ziggo Sport. Maar, zo verzekerde de trainer meteen: 'Daarna ging het gelijk weer oké. Het gaat goed met hem, hij voelt zich goed en heeft geen klachten. Hij is gewisseld en voelt zich prima. Of hij morgen weer meetraint? We gaan onderzoek doen en afwachten wat de resultaten zijn, van daaruit gaan we beslissingen nemen.'

Blind ging er in het Champions League-duel met Valencia eind vorig jaar ook ineens bij zitten, daarna bleek hij een ontstoken hartspier te hebben. Er werd bij hem operatief en preventief een defibrillator (ICD) geplaatst.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.