Ajax geeft duidelijkheid over herstelperiodes Pasveer en Gorter

Reacties

Ajax moet het in de komende acht weken zien te redden zonder Remko Pasveer, zo maakt de club bekend op de officiële website. Jay Gorter kan in de aankomende twee weken niet meedoen.

Ajax geeft duidelijkheid over herstelperiodes Pasveer en Gorter
© Pro Shots

Pasveer en Gorter raakten allebei geblesseerd tijdens de warming-up voor het duel met Benfica in de Champions League. Beide doelmannen waren er zondag al niet bij; daarom stond Andre Onana weer eens onder de lat bij Ajax. Hij kon een 2-1 nederlaag bij Go Ahead Eagles niet voorkomen.

Ajax-coach Erik ten Hag zei voor aanvang van het duel in Deventer al dat Pasveer een vinger had gebroken en dat de eerste keus onder de lat 'enkele weken' uit de roulatie zal zijn. Maandag heeft Ajax meer duidelijkheid gegeven over de herstelduur van de routinier: Pasveer (die tegen Benfica overigens wel gewoon keepte) staat zo'n acht weken buitenspel. Dat betekent dat hij een groot deel van de titelstrijd en de mogelijke kwartfinale in de Champions League moet missen.

Gorter staat twee weken buitenspel, wat betekent dat hij Ajax nog niet van dienst kan zijn in de clash met AZ in de halve finale van het bekertoernooi (komende donderdag) en in de competitiewedstrijden tegen RKC Waalwijk en SC Cambuur. Mogelijk is hij er voor de return tegen Benfica weer bij: dit duel staat voor dinsdag 15 maart op het programma.

Maarten Stekelenburg is nog herstellende van de operatie aan zijn heup, die hij in oktober onderging. Hij komt dit seizoen vermoedelijk niet meer in actie. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.