Ajax en Heerenveen naderen akkoord over transfer Pierie

Reacties

Waar Ajax deze week op het veld de titelstrijd weer helemaal open gooide, werkt technisch directeur Marc Overmars op de achtergrond al aan de verdere toekomst. De komst van SC Heerenveen-verdediger Kik Pierie lijkt slechts een kwestie van tijd.

Ajax en Heerenveen naderen akkoord over transfer Pierie

Ajax en Heerenveen zijn al enige tijd in onderhandeling over Pierie. Een deal ligt er nog niet, maar de verschillen tussen vraag en aanbod zijn dusdanig dat een akkoord in de lijn der verwachtingen ligt. 'Ik kan wel bevestigen dat de gesprekken gaande zijn, maar over de status van die gesprekken doe ik geen uitspraken', reageert technisch manager Gerry Hamstra van Heerenveen.

Pierie (18) heeft bij Heerenveen nog een contract tot medio 2020. Hij is bij Heerenveen, waar hij de complete jeugdopleiding doorliep, bezig aan zijn tweede seizoen als basisspeler. Hij fungeerde in die periode zowel als linksback als linker centrale verdediger. Op die laatste plek ligt zijn voorkeur.

In de gesprekken tussen Ajax en Heerenveen is ook de toekomst van Dennis Johnsen ter sprake gekomen. Heerenveen wil de Noorse Ajax-huurling graag permanent inlijven, maar niet als onderdeel van de transfer van Pierie. Johnsen speelt sinds januari op huurbasis in Friesland en Heerenveen bedong destijds een optie tot koop.

'Ajax moet niet te euforisch worden, PSV heeft alles nog in eigen hand'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.