Agustien terug na auto-crash: 'Ben blij dat ik nog leef'

Kemy Agustien heeft vijf dagen na zijn rentree bij Swansea City bekend gemaakt dat hij twee maanden ontbrak door een auto-ongeluk. 'Ik ben blij dat ik nog leef', aldus de 26-jarige middenvelder tegenover The Western Mail.

Agustien terug na auto-crash: 'Ben blij dat ik nog leef'

In september was Agustien even in Nederland toen hij vanuit het niets over de kop sloeg met zijn auto. 'Zonder reden raakte mijn auto in de slip en kwam terecht in een maïsveld, terwijl-ie een paar keer over de kop vloog.'

Agustien hield tot zijn geluk alleen een kuitblessure over aan het incident. 'Ik ging twee keer over de kop en was redelijk door elkaar geschud. Van de auto was weinig over. Ik was echt blij dat ik alleen een spierscheur in mijn kuit had', vertelt Agustien, die vervolgens twee maanden moest revalideren alvorens hij zaterdag vlak voor tijd kon invallen tegen Southampton.

Engel'Het had veel erger kunnen aflopen', vervolgt Agustien. 'Ik dank God elke dag. Ik had die dag een engel bij me.' Inmiddels is de geboren Tilburger weer toe aan voetballen. 'Het ligt nu in het verleden. Ik wil me weer concentreren op mijn toekomst', aldus de voormalige middenvelder van Willem II, Roda JC, AZ en RKC Waalwijk.

Die toekomst ligt voorlopig nog bij Swansea, waar Agustien een contract heeft tot 2014. 'Ik wil er klaar voor zijn als ik mijn kans krijg in de ploeg. Iedereen kent mijn kwaliteiten en ik vind zelf dat ik moet spelen. Als dat zaterdag gebeurt (tegen Newcastle United, red.) is het mooi. Zo niet, dan zal ik hard blijven werken.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's