Aftellen naar het EK 2012: Van Persie contra Huntelaar

Voetbal International telt dagelijks met een opmerkelijke statistiek af naar de start van het EK 2012 in Polen en Oekraïne op 8 juni, vandaag over 34 dagen.

Aftellen naar het EK 2012: Van Persie contra Huntelaar

Robin van Persie speelde tot dusverre 34 interlands onder bondscoach Bert van Marwijk. De aanvoerder van Arsenal kreeg in 2010 op het WK in Zuid-Afrika de voorkeur als spits van het Nederlands elftal. De tijden lijken echter veranderd voor Van Persie die op dit moment met 28 doelpunten de topscorerslijst aanvoert in de Premier League. Hij begon nog wel als spits in de laatste interland van Oranje, het vriendschappelijk duel in en tegen Engeland (3-2 winst).

Maar tijdens de laatste vier Ek-kwalificatieduels was Van Persie's concurrent Klaas-Jan Huntelaar de aanvalsleider van Oranje en zag Van Persie zichzelf terug op de rechterkant van het veld.

Huntelaar betaalde dit vertrouwen van de bondscoach tot nog toe dubbel en dwars terug door zich met twaalf doelpunten in slechts acht wedstrijden te kronen tot topscorer van de EK-kwalificatie.

Van Persie deed het met zes doelpunten in zes kwalificatiewedstrijden ook aardig, al kwamen vier van die zes goals tot stand in de wedstrijd tegen dreumes San Marino (11-0). Verder bleef de geboren Rotterdammer zonder treffer tegen Finland, Moldavië en Zweden.

Van Persie scoorde tot dusverre zestien keer in zijn 34 interlands onder Van Marwijk. Huntelaar speelde drie wedstrijden meer onder de huidige Bondscoach. De spits van Schalke 04 maakte in 37 wedstrijden 23 doelpunten voor Oranje. <br /><br />

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen