Afellay en Boulahrouz lachen om keeper Bounou: 'Hij moest wakker worden'

Reacties

Ibrahim Afellay en Khalid Boulahrouz vermaakten zich goed bij de eerste helft van de troostfinale tussen Kroatië en Marokko. Ze blikten in hun analyse bij de NOS terug op een ongelukkig moment van doelman Yassine Bounou, dat de Marokkanen niet opbrak.

Afellay en Boulahrouz lachen om keeper Bounou: 'Hij moest wakker worden'
© NOS
Kroatië
Kroatië
2 - 1
Marokko
Marokko

Afellay kwam terug op de woorden van de Marokkaanse bondscoach Walid Regragui, die de strijd om de derde plek op het WK 'idioot' noemde. De troostfinale ging echter voortvarend van start met twee snelle goals en vlak voor rust incasseerde Marokko een tweede tegendoelpunt.

'We worden op onze wenken bediend. De trainer van Marokko heeft ons zand in de ogen gestrooid', aldus Afellay, na de levendige eerste helft, bij de NOS. 'Het is een heel open wedstrijd, met over en weer kansen. Kroatië doet wat we van ze kennen: ze proberen te voetballen. Marokko brengt zichzelf daarbij onnodig in de problemen. Vooral de centrale verdedigers nemen onnodige risico's. Kroatië gaat daar wat slordig mee om.'

Boulahrouz kwam terug op een vroeg slippertje van de Marokkaanse keeper Bounou, dit WK een van de grote uitblinkers bij de Leeuwen van de Atlas. De ervaren doelman schoot de bal bijna in eigen doel. 'Hij moest nog wakker worden, een pechmomentje. Misschien stond zijn voet iets te ver naar buiten', zei de oud-verdediger van Oranje al lachend. 'We weten dat hij risico's durft nemen, maar uiteindelijk loopt het goed af.'

Afellay voegde daar al lachend aan toe: 'Het is allerergste is dat die andere speler (verdediger Jawad El Yamiq, red.) bijna zijn lies afscheurt om de bal binnen te houden en Bounou 'm daarna bijna erin schiet', aldus de 53-voudig Oranje-international.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.