Advocaat waarschuwt ontevreden spelers en verklapt 'gezeur' op Kökçü

Reacties

Feyenoord won in de competitie vijf keer en speelde tweemaal gelijk sinds Dick Advocaat aantrad als crisismanager. Zondag wonnen de Rotterdammers de boeiende ontmoeting met FC Utrecht (1-2), waarbij zowel Orkun Kökçü als Jens Toornstra op fraaie wijze scoorde.

Advocaat waarschuwt ontevreden spelers en verklapt 'gezeur' op Kökçü
© Pro Shots

Advocaat was na afloop prima te spreken over wat hij had gezien. 'Dit was een strijd tussen twee ploegen die ontzettend graag wilden winnen. In de eerste helft was FC Utrecht wat dominanter, maar in de tweede hebben wij aardig gespeeld en hebben we drie, vier, vijf goede kansen gehad', rekende de trainer van Feyenoord voor.

Dat Kökçü de score opende deed Advocaat zichtbaar goed. In gesprek met FOX Sports loofde de trainer na afloop de ontwikkeling van de achttienjarige middenvelder. 'Hij ontwikkelt zich natuurlijk geweldig. Ik liep continu tegen 'm te zeuren dat het wel eens tijd werd dat ook hij ging scoren. Iedere dag, ja. En dat zei ik in de rust ook tegen Toornstra. Ik zei: nou heeft Or er eentje gemaakt, nou wordt het tijd dat jij ook een keer gaat scoren', glimlachte Advocaat.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Geen goals voor Jørgensen
Met zijn spits loopt het wat minder voortvarend. Tegen VVV-Venlo en RKC Waalwijk trof Nicolai Jørgensen doel, maar in december bleef hij nog verstoken van een doelpunt. 'Hij is op dit moment niet bij machte om het individueel te doen. Maar hij moet meer ondersteuning krijgen, dat was in de tweede helft al beter. Ik denk dat het gewoon een kwestie van tijd is met hem', stelde Advocaat gerust.

Die mening was ook Steven Berghuis toegedaan. 'Nicolai biedt zich echt wel aan, maar we wachten vaak net twee, drie seconden te lang en spelen we 'm toch weer breed. Daarin valt nog veel winst te behalen. Maar het komt wel weer. Nico heeft vandaag hard gewerkt, daar begint het allemaal mee. We blijven hem steunen, dat is niet weg. Is het vervelend? Ja, natuurlijk. Hij wil doelpunten maken. Maar ik ben daar niet bang voor, laat hem even uitrusten in de winter en dan komt het daarna goed', gelooft de aanvoerder.

Veranderingen in winterstop
Feyenoord is goed op weg sinds Advocaat het stokje overnam van Jaap Stam. Toch zitten er nog wel een paar veranderingen aan te komen in de selectie. Gevraagd naar zijn plannen voor de winterstop erkende de trainer van de Rotterdammers dat ook. 'Er mogen er een aantal weg, ja. Wie? Dat ga ik niet tegen jou zeggen.'

'Een aantal jongens wordt verhuurd, want die hebben best wel talent, maar die moeten spelen. Op de bank zitten heeft geen zin. Dat geldt voor een aantal spelers', aldus Advocaat, die weigerde in te gaan op namen. Enkele oudere spelers die niet aan bod komen, mogen wat hem betreft ook hun heil elders zoeken. 'Ik wil geen ontevreden spelers hebben bij de groep. Laat dat duidelijk zijn, die spelers moeten zorgen dat ze wegkomen.'

Voor Kökçü gaat dat in ieder geval niet op. De middenvelder was dolblij met zijn mooie goal in De Galgenwaard. 'De trainer daagt mij veel uit, de laatste tijd. Hij zei "je scoort maar niet", dus ik dacht "dan doe ik het tegen je oude club". Ik hoor het elke training van hem.'

'In de jeugd heb ik vaker gescoord, ik ben blij dat ik het nu ook een keer op het hoogste niveau heb laten zien. Ik weet dat ik het kan, dit moet ik vaker doen. Ik hoop dat er nog veel mogen volgen', sprak Kökçü hoopvol uit. Advocaat heeft wel iets bij hem losgemaakt, erkent hij. 'Ik voel meer vertrouwen. Dick heeft iets aangezet in me, ja. Hij kan het goed managen, die relatie met spelers. Ik voel dat hij me echt weet te triggeren, dat heb ik nodig. Deze lijn hoop ik door te trekken.'

'Dick Advocaat heeft alles gebracht waar Feyenoord op hoopte'
Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
25
18
2
5
68-23
+45
56
2
AZ
25
18
2
5
54-17
+37
56
3
Feyenoord
25
14
8
3
50-35
+15
50
4
PSV
26
14
7
5
54-28
+26
49
5
Willem II
26
13
5
8
37-34
+3
44
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.