Advocaat selecteert zestienjarige Lukaku

Romelu Lukaku speelde met Dick Advocaat als toeschouwer niet zijn beste wedstrijden, maar de zestienjarige Anderlecht-spits staat wel voor zijn debuut als Rode Duivel.

Advocaat selecteert zestienjarige Lukaku

Anderlecht-trainer Ariël Jacobs vond bij vorige interlands gehoor bij Advocaat om Lukaku nog links te laten liggen. Voor de vriendschappelijke interland tegen Kroatië op 3 maart wenste de Haagse bondscoach de jonge spits niet te passeren.

Toch waakt Advocaat voor te veel aandacht voor Lukaku, de op twee na jongste debutant bij de Rode Duivels. 'Ik zag hem vier keer bezig, maar het waren niet zijn beste wedstrijden', zei de Hagenaar. 'Laten we toch ook niet te veel van hem maken. Daar bewijzen we hem geen dienst mee.'

Lukaku komt op de derde plaats wat jonge debutanten betreft in de Belgische nationale ploeg. Het record is in handen van Fernand Nisot die in 1911 bij zijn debuut 16 jaar en 19 dagen oud was. Ook Anthony Vanden Borre was in 2004 met zijn 16 jaar en 187 dagen nog jonger dan de 16 jaar en 296 dagen die Lukaku volgende week bereikt.

Advocaat boekte ook een zege buiten het veld. De Belgische clubs wilden in navolging van de buitenlandse werkgevers van de internationals aanvankelijk niet meewerken aan de plannen voor een oefeninterland op 19 mei. Maar ze zijn bijgedraaid, zodat België buiten de FIFA-kalender om nog een vriendschappelijk duel kan afwerken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen