Advocaat presteert bij PSV niet veel beter dan Rutten

Trainer Dick Advocaat heeft de hoge verwachtingen bij PSV nog niet kunnen inlossen. Bij de hervatting van het seizoen in Zwolle is de tussenbalans niets beter dan een jaar geleden onder Fred Rutten.

Advocaat presteert bij PSV niet veel beter dan Rutten

In vergelijking met een jaar geleden is het aantal verliespunten (14) precies gelijk, zij het dat PSV dit seizoen voor de winterstop een wedstrijd meer speelde dan vorig seizoen. Het grote verschil met toen is het aantal gescoorde doelpunten. Dat zijn er nu zestig, tegen 48 in januari 2012. Het aantal tegentreffers ligt nagenoeg gelijk: achttien nu om negentien een jaar eerder.

De cijfers laten zien dat Advocaat er nog niet in geslaagd is om de prestatiecurve naar boven om te buigen. Drie jaar geleden, in het eerste seizoen onder Rutten, was PSV halverwege het seizoen nog ongeslagen. De club had op dat moment slechts drie keer gelijkgespeeld en veertien keer gewonnen.

Opmerkelijk is voorts dat PSV onder Rutten in drie jaar tijd vóór de winterstop maar vier keer verloor. Die score realiseerde het huidige team binnen een half seizoen. PSV ging onderuit bij RKC Waalwijk, FC Utrecht, Ajax en thuis tegen Vitesse, de huidige club van Rutten. De Eindhovenaren hervatten vrijdagavond de competitie met een thuisduel met PEC Zwolle. Dat doen de Brabanders wel als gedeelde koploper met FC Twente. (Frans van den Nieuwenhof)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's