Advocaat onderuit in eerste competitieduel Fenerbahçe

Dick Advocaat is er niet in geslaagd zijn competitiedebuut bij Fenerbahçe op te luisteren met een positief resultaat. De uitwedstrijd tegen Istanbul Basaksehir leverde zondag een 1-0 nederlaag op.

Een doelpunt van Marcio Mossoro in de derde minuut deed Fenerbahçe de das om. Ook het inbrengen van Robin van Persie na een uur spelen kon de ploeg van Advocaat niet aan minimaal één punt helpen. De 33-jarige Rotterdammer was vijf minuten voor tijd nog dicht bij de 1-1; doelman Volkan Babacan redde miraculeus op zijn inzet. Overigens maakte Gregory van der Wiel de negentig minuten vol bij Fenerbahçe.

De wedstrijd werd ontsierd door twee rode kaarten. Istanbul Basaksehir moest in de 54ste minuut verder zonder Emre Belözoglu, terwijl bij Fenerbahçe twaalf minuten voor tijd Mehmet Topal kon inrukken.

Donderdag probeert de ploeg van Advocaat zich ten koste van Grasshoppers te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. De heenwedstrijd in Istanbul eindigde in een 3-0 overwinning. Maandag pas komt het Galatasaray van trainer Jan Olde Riekerink en Wesley Sneijder voor het eerst in actie. In eigen huis treedt de twintigvoudig landskampioen aan tegen Kardemir Karabuk.