Advocaat keert bij FC Utrecht toch weer terug in de Eredivisie

Reacties

Dick Advocaat gaat weer aan de slag bij FC Utrecht. De ervaren trainer wordt bij de groep gehaald als mentor voor Rick Kruys, die het seizoen afmaakt als interim-trainer van de Domstedelingen.

Advocaat keert bij FC Utrecht toch weer terug in de Eredivisie
© Pro Shots

Utrecht nam dinsdag afscheid van René Hake en gaf het stokje over aan diens assistent Kruys. Eerder op de woensdag werd al bekend dat Advocaat (74) gepolst was om de onervaren coach een handje te gaan helpen. Advocaat is op het verzoek van Utrecht ingegaan en keert zo terug naar de club waar hij in het seizoen 2018/19 zelf nog de hoofdtrainer was.

Advocaat vertrok afgelopen zomer bij Feyenoord en leek daar zijn carrière in het voetbal vaarwel te zeggen. Hij sloot zijn loopbaan als clubtrainer af door zich met de Rotterdammers te plaatsen voor de voorronde van de Conference League. Dat gebeurde na een finale in de play-offs tegen FC Utrecht. Daarna werd Advocaat nog bondscoach van Irak, maar daar stapte hij snel op.

Voor Utrecht staan er dit seizoen nog zeven competitieduels op de rol; hierna zal de ploeg van Kruys nog vrijwel zeker gaan meedoen om de play-offs voor Europees voetbal. Na de interlandbreak speelt Utrecht op zaterdag 2 april uit tegen RKC Waalwijk.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.