FC Utrecht polst Dick Advocaat voor mentorrol

Reacties

Dick Advocaat is door FC Utrecht gepolst om tot het einde van het seizoen interim-trainer Rick Kruys te helpen. Na het ontslag van René Hake werd assistent-trainer Kruys doorgeschoven. De ervaren Advocaat zou hem moeten bijstaan in een rol als mentor.

FC Utrecht polst Dick Advocaat voor mentorrol

Advocaat vertrok afgelopen zomer bij Feyenoord en leek daar zijn carrière in het voetbal vaarwel te zeggen. Hij sloot zijn carrière als clubtrainer af door zich met de Rotterdammers te plaatsen voor de voorronde van de Conference League. Dat gebeurde na een finale in de play-offs tegen FC Utrecht. Daarna werd Advocaat nog bondscoach van Irak, maar daar stapte hij snel op.

Hetzelfde FC Utrecht heeft Advocaat nu echter gepolst voor een terugkeer in de Eredivisie. Nu Kruys (36) het seizoen af zal maken, ziet het in de oefenmeester een ideale nestor die hem kan bijstaan. Advocaat was in seizoen 2018/19 al interim-trainer bij FC Utrecht. Toen won hij de play-offs en haalde hij Europees voetbal.

Hake werd dinsdag ontslagen door FC Utrecht na wisselvallige resultaten. De Domstedelingen liggen weliswaar op koers voor een deelname aan de play-offs, maar na onderling overleg werd besloten de samenwerking per direct te beëindigen.

Exit Hake na vrije val FC Utrecht: 'Welke trainer gaat het beter doen?'
Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.