Advocaat dolgelukkig na zege op 'glijbaan' in Sittard

Dick Advocaat is blij dat Feyenoord zich ten koste van Fortuna Sittard heeft geplaatst voor de kwartfinales van het TOTO KNVB-bekertoernooi. Luciano Narsingh maakte in de slotseconden het winnende doelpunt (1-2).

'We waren ons al aan het voorbereiden op de penalty's', geeft Advocaat bij FOX Sports toe. 'Het was een lastige wedstrijd, we hadden heel veel moeite met het veld. Dat zijn zij natuurlijk een beetje gewend, maar dat mag geen excuus zijn. We hadden vanavond te veel spelers die niet echt in de wedstrijd zaten.'

In de resterende 27 minuten van de wedstrijd was Feyenoord beter, maar de Rotterdammers wisten niet te scoren. In de verlenging was Fortuna vervolgens het gevaarlijkst. 'We hebben wel wat kansen gehad, maar Fortuna is thuis gewoon een heel vervelende ploeg. Dit veld is net een glijbaan, daar gingen zij beter mee om dan wij.'

De Feyenoord-coach gaf ook nog een update over de blessures van de uitgevallen Nicolai Jørgensen en Orku Kökcü. 'Bij Nicolai is het zijn lies, al schijnt het mee te vallen, bij Orkun is het zijn hamstring, al schijnt het mee te vallen', aldus Advocaat, die ook nog een compliment over had voor Justin Bijlow: 'Dat is gewoon een heel goede keeper, een jongen voor de toekomst. Daar ben ik niet bang voor.'

Narsingh
Matchwinner Narsingh kwam ook nog even voor de camera: 'Het was een moeilijke wedstrijd, het veld was ook niet best. Dan moet je hard werken, zorgen dat zij niet scoren en loeren op de kansen. Die kregen we en gelukkig hebben we gescoord. Met mij persoonlijk moet het veel beter, maar ik heb gelukkig een goede voorbereiding gedraaid. Hopelijk kan ik nu ook in de competitie scoren.'

Fer over akkefietje met Geertruida: 'Narsingh heeft hem geholpen'