Narsingh schiet Feyenoord in slotseconden naar kwartfinale

Feyenoord heeft zich ten koste van Fortuna Sittard geplaatst voor de kwartfinale van het TOTO KNVB-bekertoernooi. Luciano Narsingh was kort voor het einde van de verlenging het goudhaantje.

Fortuna Sittard
nv
1 - 2
Feyenoord
Feyenoord

Nadat de wedstrijd vorige week dinsdag bij een 1-1 stand in de 63ste minuut werd gestaakt vanwege de dichte mist, werd de wedstrijd zeven dagen later uitgespeeld. Feyenoord-trainer Dick Advocaat had noodgedwongen een wissel moeten doorvoeren, aangezien Sam Larsson zich ziek had afgemeld. De aanvaller werd vervangen door Luis Sinisterra.

De Rotterdammers hadden eerder dit seizoen in de Eredivisie met 4-2 verloren in Sittard, maar toen was Jaap Stam nog de trainer van Feyenoord. Onder diens opvolger Advocaat zijn de prestaties van Feyenoord veel beter. Van de dertien officiële duels onder zijn leiding werden er acht gewonnen, terwijl alleen op bezoek bij FC Porto in de Europa League werd verloren. In de Eredivisie staat Feyenoord nu derde, terwijl het twaalfde stond toen Stam vertrok.

Feyenoord startte fel aan de hervatte wedstrijd en Steven Berghuis kreeg al snel een goede mogelijkheid op 1-2. Na een kaats met Jens Toornstra schoot de aanvaller net naast. Daarna hielden beide ploegen elkaar lang in balans. Vier minuten voor tijd kregen de bezoekers een flinke tegenvaller te verwerken, want Nicolai Jørgensen (foto) moest met - waarschijnlijk - een liesblessure naar de kant. Narsingh kwam binnen de lijnen als zijn vervanger.

In de 89ste minuut haalde Feyenoord opgelucht adem toen scheidsrechter Martin van den Kerkhof geen strafschop gaf aan Fortuna Sittard nadat Amadou Ciss gewillig naar de grond ging. Het bleef dus 1-1, waardoor er verlengd ging worden. In de eerste helft van de verlenging zorgde Sinisterra met een fraaie actie voor het eerste gevaar, maar ook Mark Diemers was met een schot van afstand dicht bij een treffer.

Jens Toornstra was in de tweede helft van de verlenging gevaarlijk namens Feyenoord, dat ook Orkun Kökçü met een lichte blessure zag uitvallen. Fortuna Sittard was ook dicht bij de 2-1 via Felix Passlack, maar doelman Justin Bijlow redde uitstekend op zijn schot met buitenkant rechts. Net toen beide clubs zich op leken te maken voor een strafschoppenreeks, sloeg Narsingh toe. Hij werkte binnen na goed terugkoppen van Sinisterra.

In de kwartfinale van het toernooi om de TOTO KNVB-beker gaat Feyenoord op bezoek bij SC Heerenveen. Deze wedstrijd wordt op 13 februari afgewerkt in het Abe Lenstra Stadion (aftrap 20.45 uur).

Fer over akkefietje met Geertruida: 'Narsingh heeft hem geholpen'