Advocaat boos en teleurgesteld: 'Dit mag je nooit uit handen geven'

De teleurstelling bij Dick Advocaat was groot nadat Feyenoord tegen SC Heerenveen een plek in de halve finale van het TOTO KNVB-bekertoernooi uit handen gaf (4-3). Dat was volgens de trainer van de Rotterdammers totaal onnodig.

sc Heerenveen
4 - 3
Feyenoord
Feyenoord

'Dit is een wedstrijd die je nooit uit handen mag geven', stak Advocaat na afloop van wal bij ESPN. 'Je hebt de wedstrijd totaal onder controle, zelfs de eerste helft. Zij hadden ook hun momenten, maar niet zoals de vorige keer. Wij deden gewoon mee, we kwamen bij de goal, we creëerden mogelijkheden met een honderd-procent-kans voor Leroy Fer.'

Na rust was Feyenoord de bovenliggende partij, maar na de rode kaart van Steven Berghuis ging het volledig mis. 'Met alle respect, bij 1-3 is de wedstrijd gespeeld. En dan gebeuren er dingen...', zei Advocaat vol ongeloof en teleurstelling. 'Wij verliezen gewoon door persoonlijke fouten. Ik ben boos, omdat het in mijn ogen totaal onnodig was.'

VAR
Voor de 1-2 en de 1-3 ontsnapte Feyenoord nog aan een achterstand, toen Nick Marsman een door hemzelf veroorzaakte penalty stopte. 'Ik vind het echt belachelijk dat een scheidsrechter daar een strafschop voor geeft. En als je dan zo een penalty houdt, ook nog terugfluiten. Misschien was de VAR toen wel wakker, daarna een aantal keer niet.'

Uiteindelijk stond Marsman met een fout bij de 3-3 van Heerenveen mede aan de basis van de uitschakeling, maar Advocaat wilde de vervanger van de licht geblesseerde Justin Bijlow niet afvallen. 'Die ga ik geen verwijten maken, want die heeft ook genoeg wedstrijden voor ons gewonnen. Dit keer had hij niet zijn beste dag', aldus de trainer van Feyenoord.