Feyenoord stort in na rood Berghuis: Siem de Jong held van Heerenveen

Reacties

Feyenoord heeft woensdagavond een plek in de halve finale van het KNVB-bekertoernooi uit handen gegeven. Na een rode kaart voor Steven Berghuis stortten de Rotterdammers volledig in. Uitgerekend Siem de Jong zorgde voor de winnende treffer namens SC Heerenveen, dat dankzij de miraculeuze comeback in de halve finale tegen Ajax speelt.

Feyenoord stort in na rood Berghuis: Siem de Jong held van Heerenveen
© Pro Shots
sc Heerenveen
sc Heerenveen
4 - 3
Feyenoord
Feyenoord

De belangen waren vooraf duidelijk. De financiële problemen bij Feyenoord zorgden ervoor dat er nog meer druk kwam te liggen op het bekerduel in Heerenveen, waar de ploeg van Dick Advocaat zich ook nog eens wilde revancheren voor de 3-0 nederlaag van eerder dit jaar in de Eredivisie. Maar al na vijftien minuten werd die opdracht nog zwaarder toen de mee opgekomen Rani Kaib uit een voorzet van Mitchell van Bergen de Friezen op voorsprong zette.

Feyenoord zag er bij die goal defensief niet goed uit en leek daarmee niet te hebben geleerd van het competitieduel van 27 januari (3-0). Heerenveen kende drie dagen na het verlies bij AZ juist een sterk begin. De Rotterdammers namen het initiatief naarmate de eerste helft vorderde over, maar ontsnapten vlak voor rust aan de 0-2. Lutsharel Geertruida ging in de fout met zijn breedtepass. Henk Veerman profiteerde, maar bleek buitenspel te staan.

Feyenoord kon zo doorgaan waar het na de eerste tegengoal al mee begonnen was: jagen op de gelijkmaker. Leroy Fer kopte in de 22ste minuut nog naast uit een voorzet van Berghuis, maar vlak na de hervatting was het wel raak. Heerenveen verwerkte een voorzet van Tyrell Malacia maar half, waarna Jens Toornstra uithaalde en de bal via het lichaam van Bryan Linssen achter doelman Erwin Mulder (ex-Feyenoord) in de verre hoek verdween.

© Pro Shots

Feyenoord leek weer opnieuw te kunnen beginnen toen Nick Marsman, terug onder de lat door een lichte blessure bij Justin Bijlow, een penalty veroorzaakte met een overtreding op Jean-Paul van Hecke terwijl de bal al weg was. Marsman maakte zijn fout zelf goed door de inzet van Joey Veerman te stoppen en Eric Botteghin haalde de rebound van de lijn. De penalty leek te moeten worden overgenomen, maar de VAR besliste dat dit niet nodig was.

Na die nieuwe ontsnapping drukte Feyenoord door. Eerst schoot Berghuis raak in de verre hoek na een prima combinatie met Linssen, vier minuten later kopte Geertruida op aangeven van Marcos Senesi de 1-3 tegen de touwen. Daarmee leek een plek in de halve finale binnen, maar het werd toch weer spannend toen Berghuis in de 67ste minuut een tweede gele kaart kreeg voor een overtreding op Kaib en zijn ploeg met tien man achterliet op het veld.

Tegen een man minder zette Heerenveen, met Lasse Schöne als verse kracht, de achtervolging in en dat resulteerde tien minuten voor tijd in de aansluitingstreffer. Henk Veerman kopte op de paal, maar de rebound was voor Benjamin Nygren. Vervolgens ging het helemaal mis voor Feyenoord. Eerst liet Marsman de bal los na een kopbal van Siem de Jong. Kort daarna zorgde De Jong ook voor de doodsteek (4-3) en komt hij in de halve finale dus Ajax tegen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer TOTO KNVB-Beker
Meer over TOTO KNVB-Beker
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.