Advies Duitse profliga biedt kansen voor Hertha-juweel Rekik

Reacties

Voor Omar Rekik kan de coronacrisis positief uitvallen. De achttienjarige verdediger krijgt meer kansen zijn hoog ingeschatte talenten te laten zien bij Hertha BSC.

Advies Duitse profliga biedt kansen voor Hertha-juweel Rekik
© Pro Shots

De Duitse profliga heeft de Bundesliga-clubs aangeraden de selecties te vergroten om in deze onzekere tijden over genoeg (fitte) spelers te kunnen beschikken. Het advies biedt kansen voor jeugdspelers en daardoor ook voor Omar Rekik bij Hertha BSC.

De achttienjarige Rekik, die in het kielzog van broer Karim Rekik naar Berlijn verhuisde, staat te boek als een van toptalenten uit de Hertha-opleiding. Tot een debuut in de hoofdmacht is het (nog) niet gekomen. Hij traint inmiddels wel met de profs.

Met de wisseling van de wacht na het veelbesproken vertrek van Jürgen Klinsmann heeft nieuwe trainer Bruno Labbadia ook als opdracht meegekregen oog te hebben voor de jeugd. 'Onze filosofie wat opleiding betreft is zeer belangrijk', zei technisch manager Michael Preetz. 'Het zijn onze beste spelers met een band met de profselectie. Het klopt dat onze nieuwe trainer nog een goed beeld moet krijgen van hun niveau.'

Rekik, die door Bild als een van de vier grootste juwelen van Hertha werd ingeschat, kan laten zien dat dat niveau hoog genoeg is voor de Bundesliga.

© Pro Shots
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.