ADO pakt veelzeggend record en lijkt bezig aan afscheidstournee in Eredivisie

Reacties

ADO Den Haag heeft zondagmiddag alweer zijn zeventiende competitienederlaag moeten slikken en lijkt zich op te moeten maken voor Keuken Kampioen Divisie-voetbal. Zondagmiddag ging de rodelantaarndrager, waar weer eens spelers debuteerden, kansloos ten onder tegen FC Utrecht.

ADO pakt veelzeggend record en lijkt bezig aan afscheidstournee in Eredivisie
© Pro Shots
ADO Den Haag
ADO Den Haag
1 - 4
FC Utrecht
FC Utrecht

ADO Den Haag zag zaterdagavond Willem II en VVV-Venlo verliezen en kreeg dus de gelegenheid om terrein goed te maken. Tussen droom en daad zat een gapende kloof: al snel werd duidelijk dat de ploeg van Ruud Brood simpelweg niet was opgewassen tegen FC Utrecht, dat al voor rust drie keer toesloeg.

Het bal werd in de tiende minuut geopend door Gyrano Kerk, die overtuigend afrondde nadat Adam Maher hem vrij voor doelman Martin Fraisl had gezet met een splijtende pass. De bezoekers heersten en kwamen via Joris van Overeem al snel op een 0-2 voorsprong. Zonder dat er een ADO-verdediger ingreep, kon de middenvelder uithalen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De hekkensluiter had bijna niets in te brengen en incasseerde vlak voor rust de derde treffer: Fraisl had geen schijn van kans op een poeier van Othmane Boussaid. Helemaal zorgeloos was de middag toch niet voor FC Utrecht: vlak voor de onderbreking moest Bart Ramselaar zich laten wisselen na een botsing met teamgenoot Moussa Sylla. De ex-speler van PSV had het na een korte behandeling - hij oogde groggy - eerst nog wel geprobeerd. Door de nieuwe regels kostte dit FC Utrecht geen wissel, waardoor de Domstedelingen uiteindelijk zes keer konden wisselen.

ADO oogde als los zand en dat was ook niet zo heel gek: tegen FC Utrecht maakten met basisklanten Cain Seedorf (een neefje van Clarence en opgesteld in de defensie) en Xander Severina (een linksbuiten) speler nummer 35 en 36 van deze competitie hun opwachting. Dat was al een evenaring van het Eredivisie-record van FC Utrecht uit het seizoen 2014/15.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De thuisploeg had na de hervatting aanvankelijk het fortuin dat de Domstedelingen zich beperkten tot consolideren. Na de eretreffer van Jonas Arweiler (door FC Utrecht verhuurd aan ADO) zette de formatie van René Hake alsnog vol overtuiging de jacht op meer goals in. Het leidde tot de 1-4 van Maher (een van richting veranderd schot) en diverse mogelijkheden.

In de slotfase was verder alleen de invalbeurt van Silvinho Esajas nog nieuwswaardig, waardoor het ADO van 2020/21 nu in z'n eentje de ploeg is die de meeste spelers inzette in een seizoen.

De 37 ADO-spelers in dit Eredivisie-seizoen:

Speler Duels
Milan van Ewijk 28
Michiel Kramer 25
Vicente Besuijen 25
Shaquille Pinas 22
John Goossens 20
Jonas Arweiler 20
Boy Kemper 20
Dario Del Fabro 19
Luuk Koopmans 19
Samy Bourard 17
Bilal Ould-Chikh 14
David Philipp 14
Kees de Boer 14
Ricardo Kishna 14
Amar Ćatić 12
Lassana Faye 12
Marko Vejinovic 12
Juan Familia-Castillo 11
Dante Rigo 11
Pascu 11
Andrei Rațiu 10
Ilay Elmkies 9
Nikos Karelis 9
Bobby Adekanye 9
Martin Fraisl 9
Tomislav Gomelt 9
Jamal Amofa 6
Peet Bijen 6
Nasser El Khayati 6
Youness Mokhtar 6
Ravel Morrison 4
Daryl Janmaat 2
Gianni Zuiverloon 2
Jonathan Mulder 1
Cain Seedorf 1
Xander Severina 1
Silvinho Esajas 1
ADO Den Haag Nederland

FC Utrecht Nederland

FC Utrecht Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
RKC Waalwijk
34
7
9
18
33-55
-22
30
16
FC Emmen
34
7
9
18
40-68
-28
30
17
VVV-Venlo
34
6
5
23
43-91
-48
23
18
ADO Den Haag
34
4
10
20
29-76
-47
22
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.