ADO krijgt gelijk: Beugelsdijk vrijgesproken

Reacties

ADO Den Haag kan de komende wedstrijden gewoon beschikken over Tom Beugelsdijk. De aanklager van de KNVB eiste een schorsing van vier duels voor de verdediger, die na het hoger beroep van ADO zelfs werd bijgesteld naar vijf.

ADO krijgt gelijk: Beugelsdijk vrijgesproken

Vlak voor het einde van de wedstrijd tegen NAC Breda van afgelopen zaterdag ging Beugelsdijk volgens de aanklager in de fout door NAC-verdediger Pablo Marí in een luchtduel met zijn elleboog te raken. Beugelsdijk bezorgde ADO de overwinning door in de tachtigste minuut het enige doelpunt van de avond te maken in Breda, maar dat duel kreeg nog wel een staartje voor de Haagse cultheld.

Het liep uiteindelijk met een sisser af. De tuchtcommissie van de KNVB vond alleen de tv-beelden namelijk onvoldoende bewijs voor een veroordeling. Volgens het reglement heeft een tuchtcommissie minimaal twee bewijsmiddelen nodig om een straf uit te spreken en dat kan in deze zaak niet worden geleverd volgens de commissie.

Beugelsdijk dankt zijn vrijspraak mede aan NAC-verdediger Marí. De Spanjaard verklaarde dat hij slechts werd gehinderd door de verdediger van ADO.

Bekijk hier de beelden van het incident:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.