ADO Den Haag zet armetierig Vitesse te kijk

ADO Den Haag heeft Vitesse een hele vervelende avond bezorgd in het Gelredome. De gasten wonnen eenvoudig met 3-1 en die score had zelfs nog hoger uit kunnen vallen.

ADO Den Haag zet armetierig Vitesse te kijk

ADO-coach Raymond Atteveld had een goed strijdplan uitgedokterd. Met Lex Immers in plaats van de van een schorsing teruggekeerde Ricky van den Bergh koos hij voor meer balans op het middenveld. Daarnaast begon niet Berry Powel maar Bogdan Milic in de spits.

De keuzes van Atteveld pakten goed uit. ADO had het middenveld in handen en Milic fungeerde als belangrijk aanspeelpunt. De Servische spits nam bovendien de openingstreffer voor zijn rekening. Na een verre ingooi ontstond een scrimmage voor het doel van Vitesse. Danny Buijs controleerde de bal en bediende Milic, die met links raak schoot in de korte hoek.

Het was tekenend voor het spel van Vitesse dat geen van de verdedigers adequaat ingreep bij de 0-1. Overal op het veld waren de Arnhemmers een stap te laat. Het was aan doelman Piet Velthuizen te danken dat de score tijdens de eerste helft al geen grootse vormen aannam. De keeper redde op een schot van Karim Soltani en hield ook de rebound van Wesley Verhoek uit zijn doel. Uit de aansluitende hoekschop kon Csaba Horváth simpel de 0-2 binnen tikken.

Vitesse toonde ook in de tweede helft geen beterschap. De ploeg van Theo Bos kreeg voor eigen publiek zelfs geen enkele kans. Soltani maakte er 0-3 van door het snelst te reageren, nadat Velthuizen opnieuw een redding had verricht. De doelman moest zich tot overmaat van ramp ook nog geblesseerd laten vervangen. Civard Sprockel redde met een kopgoal nog de Arnhemse eer.

Voor ADO betekende de gemakkelijke overwinning de eerste zege van het seizoen. De Hagenaars hebben na vier duels vier punten. Vitesse komt vooralsnog niet verder dan één punt.

Bekijk hier al onze video's