ADO Den Haag in de ban van de vraag: 'wie maakt de eerste?'

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. ADO Den Haag en SC Heerenveen proberen zaterdagavond ten koste van elkaar hun eerste zege te realiseren.

ADO Den Haag in de ban van de vraag: 'wie maakt de eerste?'
 
Speelronde3
Aftrap19.45 uur
ScheidsrechterJochem Kamphuis

• Voor de vijftiende keer binden ADO Den Haag en SC Heerenveen in de Hofstad de strijd met elkaar aan in de Eredivisie. De verschillen zijn klein met zes thuiszeges, drie gelijke spelen en vijf overwinningen voor de bezoekers.

• Met nul punten in de eerste twee speelrondes bekleedde ADO Den Haag voorafgaand aan dit weekeinde de zeventiende positie. SC Heerenveen speelde twee keer gelijk in de eerste twee speeldagen en staat derhalve op twee punten.

• Na twee speelrondes was ADO Den Haag de enige Eredivisie-club die nog niet had gescoord. De laatste ploeg zonder goal in de eerste drie competitieduels in een Eredivisie-seizoen is PEC Zwolle in de jaargang 2003/04.

ADO Den Haag met tien man ten onder tegen AZ

• ADO Den Haag-verdediger Aaron Meijers beging in de eerste twee speelrondes slechts twee overtredingen, maar staat niettemin wel op twee gele kaarten, als een van de vier spelers.

• Tijdens de eerste twee wedstrijden won ADO Den Haag slechts 43,7 procent van de persoonlijke duels, het laagste aantal van de Eredivisie.

• SC Heerenveen en uitwedstrijden zijn in 2017 een slechte combinatie. Om het puntentotaal van 2016 op vreemde bodem te evenaren moeten de Friezen alle resterende uitduels van dit kalenderjaar winnen. De 3-3 in Groningen op de eerste speeldag was pas het eerste punt buitenshuis sinds de jaarwisseling.

• Veelzeggend is ook dat SC Heerenveen in 2017 al 28 goals om de oren kreeg in uitwedstrijden, minstens vier meer dan elke andere club.

SC Heerenveen laat naast Heracles Almelo

• Afgelopen week redde SC Heerenveen tegen Heracles Almelo een punt door een late treffer van Nemanja Mihajlovic. De zomeraanwinst trof doel bij zijn debuut en kan nu de eerste speler worden sinds Afonso Alves die tijdens zijn eerste twee Eredivisie-duels namens SC Heerenveen tot scoren komt.

• Sinds de aanstelling van Jurgen Streppel als hoofdtrainer medio 2016 kreeg SC Heerenveen al 25 tegengoals uit standaardsituaties, meer dan elke andere Eredivisie-club.

De laatste vijf edities van ADO Den Haag-SC Heerenveen:

SeizoenUitslag
2012/132-1
2013/141-1
2014/150-1
2015/161-1
2016/170-3
VI's Reon Boeringa ziet kansen voor ADO Den Haag in de Eredivisie dit seizoen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.