ADO Den Haag en Roda JC openen met spektakelstuk

ADO Den Haag en Roda JC Kerkrade tekenden voor een spectaculaire herstart van de Eredivisie, waarin de Limburgse veerkracht een eerste remise opleverde (3-3).

ADO Den Haag legde op eigen veld de nadruk op de aanval. Al na twee minuten vertaalde zich dat in de openingstreffer van John Verhoek, die na een voorzet van zijn broer Wesley de bal achter doelman Pawel Kieszek tikte.

Bij het snelle Haagse doelpunt viel ook de defensieve kwetsbaarheid van Roda JC op. Dat het een hardnekkig probleem is bleek na 24 minuten. Tjaronn Chery mocht relatief makkelijk een voorzet afleveren, waarna Charlton Vicento dankbaar en ietwat gelukkig profiteerde van halfslachtig ingrijpen van Robbie Wielaert.

Dat Roda JC ondanks de verdedigende misstanden zicht bleef houden op een positief resultaat, was te danken aan ADO Den Haag. Want ook de ploeg van trainer Maurice Steijn maakte defensief geen sterke indruk.

Na een kwartier legde Wesley Verhoek met een compleet verkeerde terugspeelbal de basis voor de knappe treffer van Mads Junker (1-1). Ook bij de 2-2 van Sanharib Malki in de 48ste minuut na een fraai hakje van Mitchell Donald zag de Haagse defensie er allesbehalve overtuigend uit.

ADO herpakte zich van weer een tegenvaller. In de 58ste minuut tekende Vicento voor de derde Haagse treffer, die kenmerkend voor de wedstrijd werd ingeleid door defensief geklungel van Roda. Bij een dieptepass van Jens Toornstra probeerde back Martijn Monteyne tevergeefs de ADO-aanvaller buitenspel te zetten. De Belg deed dat te laat, waarna Vicento van afstand de bal onder de uitgekomen Kieszek in het Limburgse doel schoot.

Maar voor ADO was het resultaat teleurstellend. De Haagse ploeg verzuimde de voorsprong uit te bouwen en kreeg daarvoor in de slotfase de rekening gepresenteerd. Roda JC toonde andermaal veerkracht, dat tot uitdrukking werd gebracht in de 3-3 van Malki.

Door het eerste gelijkspel van Roda JC dit seizoen bleef de Limburgse ploeg op de negende plaats in de Eredivisie, net boven ADO Den Haag. Foto: VI Images