Adebayor weet van geen ophouden en wordt ploeggenoot van Rienstra

Reacties

Emmanuel Adebayor gaat nog even door met voetballen. De 35-jarige aanvaller uit Togo heeft een contract voor één seizoen getekend bij Kayserispor. Daarmee wordt hij ploeggenoot van Bilal Basaçikoglu en Ben Rienstra, die onlangs overkwam van SC Heerenveen.

Adebayor weet van geen ophouden en wordt ploeggenoot van Rienstra

De voetballende hoogtijdagen van Adebayor liggen al lang achter hem. Via FC Metz en AS Monaco kwam de spits in 2006 terecht bij Arsenal, waar hij in drieënhalf jaar tot 142 wedstrijden en 62 doelpunten kwam. Manchester City nam hem in 2009 over en na een eerste seizoen met succes verdween Adebayor uit beeld na enkele incidenten.

City besloot Adebayor later te verhuren aan Real Madrid en een half jaar daarna aan Tottenham Hotspur. In Londen overtuigde hij weer en Spurs nam de spits in 2012 definitief over. Daar speelde Adebayor vier seizoenen met wisselend succes. Via Crystal Palace en een clubloze periode streek de aanvaller in januari 2017 neer bij Istanbul Basaksehir.

In Turkije scoorde hij 28 keer in 76 duels. Na tweeënhalf jaar stapt hij nu transfervrij over naar Kayserispor. De 66-voudig international van Togo gaat de concurrentiestrijd aan met de 36-jarige Umut Bulut. Basaçikoglu is begonnen aan zijn tweede seizoen en is vooralsnog invaller. Rienstra stond in de eerste twee wedstrijden in de basis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Kayserispor
Meer over Kayserispor
Meer E. Adebayor
Meer over E. Adebayor
Meer B. Rienstra
Meer over B. Rienstra
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.