Adebayor laat tegen Besiktas Basaksehir weer dromen

Istanbul Basaksehir heeft zondag de eigen droom nieuw leven ingeblazen. De ploeg van trainer Abdullah Avci bracht in een directe confrontatie (3-1) de achterstand op koploper Besiktas terug tot vier punten.

Het succes in de Turkse topper was te danken aan een productieve openingsfase. Cengiz Ünder maakte in de achttiende minuut zijn tweede treffer van de avond, waarbij Marcio Mossoro beide keren de aangever was. Tussendoor had Emmanuel Adebayor van zich doen spreken met zijn zesde competitietreffer sinds zijn entree in januari.

De 3-0 voorsprong was meer dan genoeg om Besiktas op de knieën te krijgen. Ryan Babel werd na een klein uur gewisseld en zag vanaf de kant hoe invaller Demba Ba in de 87ste minuut de eer redde, want de resterende tijd was niet genoeg om de nederlaag te voorkomen.

Met het succes tegen Besiktas revancheerde Istanbul Basaksehir zich ook voor de slechte beurt in de strijd om de Turkse beker van woensdag. Na het 2-2 gelijkspel tegen Fenerbahçe in de eerste halve finale dreigt de eindstrijd een brug te ver te worden.