Rienstra staat voor een vertrek bij Fortuna Sittard

Reacties

Fortuna Sittard gaat uit van een transfer van Ben Rienstra. De Limburgers melden zondagochtend dat de middenvelder de ruimte krijgt om te onderhandelen met een andere club.

Rienstra staat voor een vertrek bij Fortuna Sittard
© Pro Shots

Rienstra speelt sinds 2020 voor Fortuna en beleefde daarvoor zijn eerste buitenlandse avontuur bij het Turkse Kayserispor. Het contract van Rienstra loopt nog een jaar door, waardoor Fortuna een transfersom tegemoet kan zien bij een eventuele transfer. Met Yassin Ayoub heeft de club mogelijk al een vervanger rondlopen op het trainingsveld.

Dit seizoen kwam Rienstra tot 29 wedstrijden voor Fortuna. Daar zag het in juli 2021 nog niet naar uit. Er werd bij de 32-jarige Alkmaarder een hartafwijking geconstateerd. Naar aanleiding van het drama van Christian Eriksen op het EK drong Fortuna aan op een grondige controle van de spelersharten en daar kwam een afwijking in het hartritme van Rienstra aan het licht.

Een turbulente periode brak aan voor Rienstra en zijn familie, al helemaal omdat in een ziekenhuis werd gesteld dat hij profvoetbal verder kon vergeten. Dat bleek voorbarig. Na vele testen kreeg hij alsnog groen licht om zijn carrière te vervolgen. Het is nog niet bekend met welke club Rienstra in gesprek is voor komend seizoen. Fortuna nam richting komend seizoen al afscheid van Zian Flemming (Millwall) en Michael Verrips (FC Groningen).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.