Achterhoede al maandenlang dé zwakke plek van NEC

● NEC won slechts één van zijn laatste elf ontmoetingen met Roda JC in Nijmegen (W1, G5, V5). De laatste zege was op 1 mei 2011 (5-0,  met vier goals van Björn Vleminckx). Dat was ook de grootste Eredivisie-overwinning van de Nijmegenaren op de Limburgers.

Achterhoede al maandenlang dé zwakke plek van NEC

● NEC hield dit seizoen na zestien speelronden nog niet één keer de nul. De ploeg is inclusief de vorige jaargang bezig aan een reeks van 28 duels zonder clean sheet, een negatief clubrecord).

● Roda JC verloor zijn laatste twee wedstrijden in de Eredivisie, beide op eigen veld (1-2 tegen FC Twente, 1-3 tegen Heracles Almelo). De Limburgse ploeg heeft nu vijf duels op rij niet gewonnen (G2, V3).

● Roda JC doet het desondanks dit seizoen met achttien punten uit zestien duels beter dan vorig jaar, toen het na zestien wedstrijden elf punten bezat.

● Roda JC is ongeslagen in zijn laatste vier uitduels en scoorde in die reeks telkens minimaal twee keer (W1, G3).

● NEC  heeft de meest gepasseerde defensie van de Eredivisie met 41 tegengoals. Ook in de eigen Goffert incasseert de ploeg de meeste doelpunten (23).

● Krisztián Németh is de meest waardevolle speler van Roda JC met zes goals en vier assists.

● Bij NEC is Michael Higdon het meest waardevol met zes treffers en twee beslissende voorzetten. De Engelsman maakte vijf van zijn zes doelpunten in eigen huis.

● Scoort NEC deze keer tegen Roda, dan incasseren de Limburgers hun tweeduizendste treffer in de Eredivisie. Roda JC speelde tot nu 1.376 duels in de hoogste klasse.

Samenstelling: Willem van Beeren

Bekijk hier al onze video's