Achilles '29 rouwt: 'Dit gun je je ergste vijand niet'

Met nog twee wedstrijden voor de boeg lijkt het profavontuur van Achilles '29 voorbij. Toch geeft trainer Eric Meijers niet op na het pijnlijke gelijkspel tegen FC Dordrecht (2-2).

Na 92 minuten leidde Achilles met 2-1 tegen directe concurrent FC Dordrecht. In dat geval zouden beide teams met nog twee wedstrijden te spelen 23 punten hebben. Het ging echter fout in de 93ste minuut. Erol Alkan schoot de Groesbeekse hoop aan diggelen.

'Morgen hebben we een flinke kater', reageerde Meijers tegen VI. 'We hebben tien minuten met het hoofd naar beneden gezeten in de kleedkamer. Dit gun je je ergste vijand niet.'

Het verschil is nu drie punten in het nadeel van de Groesbekers, met nog twee duels te spelen. Bovendien heeft Dordrecht een veel beter doelsaldo. Toch geeft Achilles niet op. 'We leven nog steeds, het draadje is nog niet geknapt. We kunnen nog zes punten pakken en het verschil is drie.'

Dordrecht-trainer Gérard de Nooijer hapte na afloop naar adem. 'Dit is slecht voor je hart. Ik zit nog vol adrenaline. Die gelijkmaker is zó belangrijk voor de club. De tweede helft was tenenkrommend slecht. Achilles moest winnen... Maar ach, we leven nog. Drie punten en twee wedstrijden. Nee, we zijn er nog niet. Wel een heerlijk punt.'