Achilles '29 grijpt laatste strohalm: 'finale' tegen Dordt

Achilles '29 maakt nog altijd kans om in de Jupiler League te blijven. De hekkensluiter won maandag verrassend in Volendam, terwijl concurrent FC Dordrecht verloor. Vrijdag staat er daardoor een heuse degradatiekraker tussen de twee ploegen op het programma.

FC Dordrecht – Telstar 0-2
FC Dordrecht leed een pijnlijke nederlaag in de strijd om lijfsbehoud. De Schapenkoppen verloren in eigen huis van Telstar, dat na rust twee keer toesloeg. Vlak na rust maakte Guyon Philips van dichtbij het eerste doelpunt voor de bezoekers.

Een klein kwartier later vergrootte Fabian Serrarens de voorsprong door doelman Tim Coremans te verschalken met een lob. Tot overmaat van ramp eindigde Dordrecht de wedstrijd met tien man omdat Alvin Daniëls in de slotfase zijn tweede gele kaart kreeg.

FC Volendam – Achilles '29 1-2
Daardoor kan Achilles '29 met nog drie speelrondes voor de boeg nog altijd in de Jupiler League blijven. De hekkensluiter leek af te stevenen op degradatie, maar door het verlies van Dordrecht is het gat met de nummer negentien geslonken tot drie punten. Het verschil in doelsaldo is wel enorm: dat van Dordrecht is -25, van Achilles liefst -51.

De Groesbekers wonnen zelf namelijk verrassend op bezoek bij Volendam. De thuisploeg nam nog wel vroeg de leiding door een eigen goal van Doriano Kortstam, die de bal na een redding van doelman Robbert te Loeke ongelukkig in eigen doel werkte. Na rust kwamen de gasten terug in de wedstrijd door een doelpunt van Boy van de Beek. Vervolgens groeide Niek Versteegen uit tot de held van Achilles door de winnende treffer voor zijn rekening te nemen.

Achilles won vrijdag al verrassend met 2-1 van FC Den Bosch. Komende vrijdag is uitgerekend Dordrecht de tegenstander in Groesbeek; een cruciaal duel in de strijd tegen degradatie. Alleen de nummer twintig van de Jupiler League degradeert naar de Tweede Divisie.