Acerbi heeft voorkeur: 'Ronaldo gemakkelijker te bewaken dan Lukaku'

Reacties

Italië won zaterdag na verlenging van Oostenrijk en weet na zondagavond welke ploeg in de kwartfinale de tegenstander zal worden: België of Portugal. De Italiaanse verdediger Francesco Acerbi heeft wel een voorkeur; tenminste als het gaat over zijn persoonlijke tegenstander.

Acerbi heeft voorkeur: 'Ronaldo gemakkelijker te bewaken dan Lukaku'
© Pro Shots
België
België
1 - 0
Portugal
Portugal

Acerbi kreeg direct na afloop van de zege op Oostenrijk de vraag of hij liever België of Portugal wilde treffen bij de laatste acht en bleef daar, net als zijn ploeggenoten en bondscoach Roberto Mancini, schimmig over. Op de vraag welke spits het moeilijkst te beteugelen is, Romelu Lukaku van de Belgen of Cristiano Ronaldo van de Portugezen, had Acerbi wél een duidelijk antwoord.

'Ik denk Lukaku', reageerde de verdediger. 'Het zijn allebei complete spelers, maar Lukaku is moeilijker te bewaken, omdat hij sterker is. Hij doet meer op kracht en is een échte spits. Ronaldo is ook een goede aanvaller, maar gemakkelijker te bewaken dan Lukaku.'

Ronaldo is momenteel topscorer van het EK, met vijf doelpunten achter zijn naam. Lukaku maakte er tot dusver twee minder. De twee topspitsen treffen elkaar om 21.00 uur.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.