AC Milan wint onder nieuw technisch duo

AC Milan heeft voor het eerst sinds een reeks van tien wedstrijden zonder zege weer eens gewonnen. De 4-0 overwinning op hekkesluiter Bari was een opsteker voor het nieuwe technisch verantwoordelijke duo Cesare Maldini/Mauro Tassotti.

Ex-bondscoach Maldini en voormalig Milan-speler Tassotti hadden direct hun invloed op het elftal gehad. Aanvoerder Paolo Maldini werd centraal in een viermans verdediging geposteerd, terwijl Oliver Bierhoff en Andrei Sjevtsjenko de tweemansaanval vormden. Voor creativielingen als Leonardo en Zvonimir Boban lijkt geen plaats meer. Francesco Coco opende de score voor de Milanezen. Na rust scoorden Andrei Sjevtsjenko twee maal (waarvan de eerste uit een strafschop) en Serginho. Sjevtsjenko voert met zevetien treffers de topscorerslijst van de Serie A aan.

Parma verstevigde de vierde plek door met 1-3 bij het zwalkende Udinese te winnen. Voor Parma scoorde Marco Di Vaio weer en maakte de invaller voor Di Vaio, de Braziliaanse spits Marcio Amoroso, de twee beslissende treffers. De eerste goal van Amoroso kwam, evenals de gelijkmaker van Stefano Fiore, uit een strafschop. Internazionale dankte Alvaro Recoba voor zijn twee doelpunten tegen Lecce. Inter zegevierde daardoor met 1-2 bij Lecce. Fiorentina-Bologna eindigde in een 1-1 gelijkspel. Verona deed in de onderste regionen goede zaken door mede-degradatiekandidaat Vicenza dank zij een treffer van spits Bonazzoli met 1-0 te verslaan. Napoli-Perugia eindigde zonder doelpunten. De ploeg uit Napels eindigde met tien man. Marek Jankulowski kreeg in de laatste minuut een rode kaart.