Aboutaleb waarschuwt Feyenoord: geen of minder publiek bij volgende overtreding

Reacties

De burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, heeft Feyenoord gewaarschuwd na de overtredingen van de coronaregels tijdens het thuisduel met FC Twente. Als dat nog eens gebeurt, volgens er consequenties. Dat heeft de burgemeester schriftelijk laten weten aan de Rotterdamse club.

Aboutaleb waarschuwt Feyenoord: geen of minder publiek bij volgende overtreding
© Pro Shots

Aboutaleb stelt in de brief dat de politie en gemeente in Rotterdam hebben vastgesteld dat een deel van de fans zich niet hield aan de anderhalvemeterregel. Ook werd er gezongen en geschreeuwd door fans in De Kuip. De burgemeester heeft Feyenoord dan ook verplicht om 25 extra stewards en beveiligers in te zetten om de regels te handhaven tijdens de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag aanstaande zondag.

Ook wordt van Feyenoord een zelfde instelling verwacht als de gemeente en de lokale veiligheidsregio die volgens Aboutaleb er alles aan doen om de coronaregels na te leven. Hij geeft tevens de suggestie aan de club om de fans die tegen FC Twente de regels hebben overtreden op te roepen om in quarantaine te gaan of een stadionverbod op te leggen. Mochten de regels de volgende keer overtreden worden, kan Aboutaleb ervoor kiezen om minder of zelfs helemaal geen toeschouwers meer toe te laten tot de thuiswedstrijden van Feyenoord. 

Eerder liet premier Mark Rutte al weten zich gestoord te hebben aan onder meer het gezang en geschreeuw van voetbalsupporters in verschillende stadions. 'Je moet het gewoon niet doen. Het is heel dom, want hiermee krijgen we het virus niet onder controle. Vandaag lopen de aantallen ook weer op. Gewoon je bek houden als je er zit. Die wedstrijd kijken, en niet schreeuwen. Dat is te doen', liet Rutte weten in gesprek met RTL Nieuws.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.