Rutte vindt dat juichende supporters 'gewoon bek moeten houden'

Reacties

Mark Rutte heeft zich gestoord aan de ontwikkelingen gedurende de tweede speelronde van de Eredivisie. En de premier doelde daarmee niet op de uitslagen of de tactische keuzes van trainers.

Rutte vindt dat juichende supporters 'gewoon bek moeten houden'
© Pro Shots

Het irriteerde Rutte dat er veel schreeuwende en juichende voetbalfans in de stadions zaten. De overheid wil dat de fans dit gedrag vermijden om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

'Je moet het gewoon niet doen. Het is heel dom, want hiermee krijgen we het virus niet onder controle', laat Rutte weten in gesprek met RTL Nieuws. 'Vandaag lopen de aantallen ook weer op. Gewoon je bek houden als je er zit. Die wedstrijd kijken, en niet schreeuwen. Dat is te doen.'

Vrijdagavond nog belegden Rutte en vicepremier Hugo de Jonge een persconferentie om extra, vooral lokale, maatregelen aan te kondigen. De afgelopen weken is het aantal coronabesmettingen flink gestegen. Ook de ziekenhuis- en IC-opnames lopen op.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.